Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smaki orientalne w Twoim domu! Pierożki Wonton, charakteryzujące się wyrazistym, nieco pikantnym smakiem to nasza propozycja na oderwanie się od rutyny. Samodzielnie przygotowany majonez Wasabi, na bazie majonezu dekoracyjnego WINIARY, wzbogaci dodatkowo nasze danie i doda mu pazura. Smacznego!
Przygotowanie
70 min
Krok 1
15 min
Krewetki wrzucić do wrzątku. Gotować 3 minut. Odcedzić, zdjąć ogonki jeśli są i pokroić.Ryż ugotować. Dodać do krewetek. Cukier rozpuścić w sosie sojowym i dodać do ryżu. Kolendrę posiekać i wymieszać z farszem.
Krok 2
15 min
Mąkę przesiać do miski. Wlać wrzątek i zamieszać łyżkę. Dodać zimną wodę i olej. Wyrobić ręką gładkie ciasto. Rozwałkować cienko i wykrawać kółka o średnicy ok. 8 cm.Na każdy placuszek ciasta układać farsz i zawijać pierożki „do góry”.Olej rozgrzać. Smażyć pierożki, aż się lekko zarumienią. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z majonezem wasabi.
Krok 3
5 min
Majonez przełożyć do miseczki i wymieszać z pastą wasabi. Pastę należy dodawać stopniowa, bo jest bardzo mocna.
Krok 1
z
3
Krewetki wrzucić do wrzątku. Gotować 3 minut. Odcedzić, zdjąć ogonki jeśli są i pokroić.Ryż ugotować. Dodać do krewetek. Cukier rozpuścić w sosie sojowym i dodać do ryżu. Kolendrę posiekać i wymieszać z farszem.
Krok 2
z
3
Mąkę przesiać do miski. Wlać wrzątek i zamieszać łyżkę. Dodać zimną wodę i olej. Wyrobić ręką gładkie ciasto. Rozwałkować cienko i wykrawać kółka o średnicy ok. 8 cm.Na każdy placuszek ciasta układać farsz i zawijać pierożki „do góry”.Olej rozgrzać. Smażyć pierożki, aż się lekko zarumienią. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z majonezem wasabi.
Krok 3
z
3
Majonez przełożyć do miseczki i wymieszać z pastą wasabi. Pastę należy dodawać stopniowa, bo jest bardzo mocna.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
O
OLGA
Ile ma być w końcu krewetek a ile mąki?
B
Beata
Może i smaczne, szkoda, przepis z błędami. Krewetki podane w dwóch pozycjach, a mąka wcale
Komentarze 2