Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smażone banany z cynamonem i bitą śmietaną to genialny pomysł na niezapomniany deser. Dodatek sosu czekoladowego sprawi, że deser będzie jeszcze pyszniejszy i bardziej wyrazisty. Bita śmietana roztapiająca się na gorących bananach długo nie daje o sobie zapomnieć i zaspokaja każde podniebienie. Smacznego!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Do małego garnka wlać mleko i włożyć czekoladę. Mieszać co jakiś czas żeby się nie przypaliło.
Krok 2
5 min
Banany obrać, przekroić na pół i posypać całe cynamonem.
Krok 3
0 min
Na patelnie dać masło, gdy się rozpuści dać banany. Smażyć aż się zarumienią.
Krok 4
5 min
Wyłożyć na talerz, udekorować bitą śmietaną i czekoladą rozpuszczoną. Najlepiej dekorować, gdy banany trochę ostygną, ponieważ bita śmietana się rozpuszcza.
Krok 1
z
4
Do małego garnka wlać mleko i włożyć czekoladę. Mieszać co jakiś czas żeby się nie przypaliło.
Krok 2
z
4
Banany obrać, przekroić na pół i posypać całe cynamonem.
Krok 3
z
4
Na patelnie dać masło, gdy się rozpuści dać banany. Smażyć aż się zarumienią.
Krok 4
z
4
Wyłożyć na talerz, udekorować bitą śmietaną i czekoladą rozpuszczoną. Najlepiej dekorować, gdy banany trochę ostygną, ponieważ bita śmietana się rozpuszcza.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0