Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smażone banany z cynamonem i bitą śmietaną to genialny pomysł na niezapomniany deser. Dodatek sosu czekoladowego sprawi, że deser będzie jeszcze pyszniejszy i bardziej wyrazisty. Bita śmietana roztapiająca się na gorących bananach długo nie daje o sobie zapomnieć i zaspokaja każde podniebienie. Smacznego!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Do małego garnka wlać mleko i włożyć czekoladę. Mieszać co jakiś czas żeby się nie przypaliło.
Krok 2
5 min
Banany obrać, przekroić na pół i posypać całe cynamonem.
Krok 3
0 min
Na patelnie dać masło, gdy się rozpuści dać banany. Smażyć aż się zarumienią.
Krok 4
5 min
Wyłożyć na talerz, udekorować bitą śmietaną i czekoladą rozpuszczoną. Najlepiej dekorować, gdy banany trochę ostygną, ponieważ bita śmietana się rozpuszcza.
Krok 1
z
4
Do małego garnka wlać mleko i włożyć czekoladę. Mieszać co jakiś czas żeby się nie przypaliło.
Krok 2
z
4
Banany obrać, przekroić na pół i posypać całe cynamonem.
Krok 3
z
4
Na patelnie dać masło, gdy się rozpuści dać banany. Smażyć aż się zarumienią.
Krok 4
z
4
Wyłożyć na talerz, udekorować bitą śmietaną i czekoladą rozpuszczoną. Najlepiej dekorować, gdy banany trochę ostygną, ponieważ bita śmietana się rozpuszcza.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0