Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Słodki deser z tapioki

0
1 godz 36 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  szklanek
Woda
0.5  szklanka
Tapioka (namoczona w gorącej wodzie przez 30 minut i odcedzona)
1  puszka
Mleko skondensowane
1.5  szklanek
Mleko w proszku
1  łyżka
Skórka z pomarańczy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.65 g
Węglowodany
63.92 g
Tłuszcze
7.75 g
Wartość energetyczna
391.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

96 min
Krok 1
20 min
Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj uprzednio namoczoną i odsączoną tapiokę, gotuj przez 20 minut na dużym ogniu.
Krok 2
15 min
Zmniejsz ogień, dodaj mleko w proszku, mleko skondensowane i skórkę pomarańczową. Delikatnie wymieszaj i gotuj przez 15 minut, aż lekko zgęstnieje i tapioka się ugotuje.
Krok 3
60 min
Zestaw deser z ognia i pozwól mu ostygnąć. Podawaj w szklankach lub pucharkach.
Krok 4
1 min
Deser możesz podawać z kawałkami owoców.
Słodki deser z tapioki

Krok 1 z 4

Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj uprzednio namoczoną i odsączoną tapiokę, gotuj przez 20 minut na dużym ogniu.

Słodki deser z tapioki

Krok 2 z 4

Zmniejsz ogień, dodaj mleko w proszku, mleko skondensowane i skórkę pomarańczową. Delikatnie wymieszaj i gotuj przez 15 minut, aż lekko zgęstnieje i tapioka się ugotuje.

Słodki deser z tapioki

Krok 3 z 4

Zestaw deser z ognia i pozwól mu ostygnąć. Podawaj w szklankach lub pucharkach.

Słodki deser z tapioki

Krok 4 z 4

Deser możesz podawać z kawałkami owoców.

Czy słodki deser z tapioki należy Ci się tylko na specjalną okazję? Oczywiście, że nie! To ekspresowy, łatwy w wykonaniu deser, który robi się sam możesz zjeść również bez okazji. Przygotuj tapiokę na słodko z mlekiem i skórką pomarańczy! Najlepsza będzie na zimno, podana w dekoracyjnych pucharkach lub szklaneczkach, choć, jeśli nie możesz się doczekać, możesz też zjeść ją na ciepło. Słodki deser z tapioką zdecydowanie umili Twój dzień i robi się praktycznie sam. Twoją rolą jest tylko mieszanie od czasu do czasu i najprzyjemniejsza część, czyli degustacja. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha