Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym
4 godz 13 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
66.8 g
Węglowodany
6.61 g
Tłuszcze
107.3 g
Wartość energetyczna
1264.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
253 min
Krok 1
60 min
Filety śledziowe mocz w wodzie przez 1 godzinę, odsącz i pokrój w romby.
Krok 2
3 min
Sos czosnkowy połącz ze śmietaną.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz i pokrój.
Krok 4
2 min
Ocet połącz z olejem, musztardą, cukrem, cebulą, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
Krok 5
180 min
Filety zalej zalewą i odstaw na kilka godzin.
Krok 6
2 min
Śledzie wyjmij z zalewy wraz z cebulą, polej sosem czosnkowym.
Krok 7
1 min
Podawaj z ziemniakami smażonymi lub pieczywem.
Przekąska do smażonych ziemniaków lub pieczywa - śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym. Z czerwoną cebulą, musztardą i ziołami prowansalskimi. Pysznościowe! Można udekorować zieleniną oraz koktajlowymi lub suszonymi pomidorami. Uwaga: trzeba moczyć godzinę w wodzie, a potem kilka godzin w zalewie.
Komentarze 0