Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

0
253 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Sos czosnkowy WINIARY
8 
Śledź
3 łyżek
Kwaśna śmietana
1 
Cebula
125 ml
Ocet spirytusowy 10%
1.5 szklanek
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Musztarda
1 łyżka
Cukier
1 trochę
Zioła prowansalskie
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
66.8 g
Węglowodany
6.61 g
Tłuszcze
107.3 g
Wartość energetyczna
1264.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

253 min
Krok 1
60 min
Filety śledziowe mocz w wodzie przez 1 godzinę, odsącz i pokrój w romby.
Krok 2
3 min
Sos czosnkowy połącz ze śmietaną.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz i pokrój.
Krok 4
2 min
Ocet połącz z olejem, musztardą, cukrem, cebulą, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
Krok 5
180 min
Filety zalej zalewą i odstaw na kilka godzin.
Krok 6
2 min
Śledzie wyjmij z zalewy wraz z cebulą, polej sosem czosnkowym.
Krok 7
1 min
Podawaj z ziemniakami smażonymi lub pieczywem.
Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

Krok 1 z 7

Filety śledziowe mocz w wodzie przez 1 godzinę, odsącz i pokrój w romby.

Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

Krok 2 z 7

Sos czosnkowy połącz ze śmietaną.

Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

Krok 3 z 7

Cebulę obierz i pokrój.

Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

Krok 4 z 7

Ocet połącz z olejem, musztardą, cukrem, cebulą, ziołami prowansalskimi i pieprzem.

Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

Krok 5 z 7

Filety zalej zalewą i odstaw na kilka godzin.

Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

Krok 6 z 7

Śledzie wyjmij z zalewy wraz z cebulą, polej sosem czosnkowym.

Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

Krok 7 z 7

Podawaj z ziemniakami smażonymi lub pieczywem.

Przekąska do smażonych ziemniaków lub pieczywa - śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym. Z czerwoną cebulą, musztardą i ziołami prowansalskimi. Pysznościowe! Można udekorować zieleniną oraz koktajlowymi lub suszonymi pomidorami. Uwaga: trzeba moczyć godzinę w wodzie, a potem kilka godzin w zalewie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika