Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie po cygańsku

0
137 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
400 g
Śledź
4 
Ogórki marynowane
2 
Cebula
6 łyżek
Ketchup
4 łyżek
Oliwa z oliwek
1 łyżka
Musztarda
1 Płaska łyżka
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.04 g
Tłuszcze
22.87 g
Wartość energetyczna
336.41 kcal
Węglowodany
14.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

137 min
Krok 1
60 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą, pozostaw na 1 godzinę i odsącz.
Krok 2
10 min
Ogórki i śledzie pokrój w paski, cebulę w kostkę.
Krok 3
5 min
Ketchup, olej i musztardę połącz, dopraw Przyprawą w płynie i cukrem. Połącz z ogórkami i cebulą.
Krok 4
2 min
Paski śledzi ułóż na półmisku, następnie pokryj je sosem.
Krok 5
60 min
Podawaj godzinę po przygotowaniu.
Śledzie po cygańsku

Krok 1 z 5

Śledzie umyj, zalej zimną wodą, pozostaw na 1 godzinę i odsącz.

Śledzie po cygańsku

Krok 2 z 5

Ogórki i śledzie pokrój w paski, cebulę w kostkę.

Śledzie po cygańsku

Krok 3 z 5

Ketchup, olej i musztardę połącz, dopraw Przyprawą w płynie i cukrem. Połącz z ogórkami i cebulą.

Śledzie po cygańsku

Krok 4 z 5

Paski śledzi ułóż na półmisku, następnie pokryj je sosem.

Śledzie po cygańsku

Krok 5 z 5

Podawaj godzinę po przygotowaniu.

Wyraziste śledzie po cygańsku - dla miłośników ostrych smaków z lekką nutką słodyczy. Naprawdę smakowite: z ogórkiem konserwowym i cebulą w ostro-słodkim sosie. Ale uwaga - wymagają dwóch godzin moczenia i chłodzenia, więc nie będą gotowe od razu. Kto woli wersję łagodniejszą, może sparzyć posiekaną cebulę wrzątkiem na sitku. Sałatkę śledziową po cygańsku możesz przygotować na święta – idealnie nadają się na kolacje wigilijną, a podane z pieczywem będą pyszną przekąską jeszcze przed głównymi przysmakami, które znajdą się na Twoim bożonarodzeniowym stole.

Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika