Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledź w śmietanie

0
82 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 ml
Kwaśna Śmietana 18%
6 
Filet śledziowy
0.5 
Cytryna
2 
Cebula
1 łyżeczka
Cukier
1 ząbek
Czosnek
2 łyżek
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.95 g
Węglowodany
5.35 g
Wartość energetyczna
462.63 kcal
Tłuszcze
32.92 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

82 min
Krok 1
2 min
Majonez połącz ze śmietaną.
Krok 2
60 min
Filety zalej wodą na ok. 60 minut, przekrój wzdłuż, zroluj, zepnij wykałaczką i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
3 min
Cebule obierz, przekrój na połowę i pokrój w plasterki.
Krok 4
10 min
Przelej wrzącą wodą, ostudź i posyp cukrem, odstaw na około 10 minut.
Krok 5
5 min
Sos majonezowy połącz z cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
2 min
Wyłóż na półmisek, a na nim ułóż ślimaczki śledziowe.
Śledź w śmietanie

Krok 1 z 6

Majonez połącz ze śmietaną.

Śledź w śmietanie

Krok 2 z 6

Filety zalej wodą na ok. 60 minut, przekrój wzdłuż, zroluj, zepnij wykałaczką i skrop sokiem z cytryny.

Śledź w śmietanie

Krok 3 z 6

Cebule obierz, przekrój na połowę i pokrój w plasterki.

Śledź w śmietanie

Krok 4 z 6

Przelej wrzącą wodą, ostudź i posyp cukrem, odstaw na około 10 minut.

Śledź w śmietanie

Krok 5 z 6

Sos majonezowy połącz z cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.

Śledź w śmietanie

Krok 6 z 6

Wyłóż na półmisek, a na nim ułóż ślimaczki śledziowe.

Śledziowe ślimaczki idealnie sprawdzą się w formie przekąski lub przystawki, a także jako danie główne, podane z młodymi ziemniaczkami i sadzonym jajkiem. Roladki z filetów śledziowych podawaj z sosem majonezowym, doprawionym świeżym pieprzem wraz z posiekaną natką pietruszki. A jeśli lubisz świeże zioła, śmiało możesz dodać również szczypiorek i zieloną cebulkę. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika