Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledziowe ślimaczki idealnie sprawdzą się w formie przekąski lub przystawki, a także jako danie główne, podane z młodymi ziemniaczkami i sadzonym jajkiem. Roladki z filetów śledziowych podawaj z sosem majonezowym, doprawionym świeżym pieprzem wraz z posiekaną natką pietruszki. A jeśli lubisz świeże zioła, śmiało możesz dodać również szczypiorek i zieloną cebulkę. Smacznego!
Przygotowanie
82 min
Krok 1
2 min
Majonez połącz ze śmietaną.
Krok 2
60 min
Filety zalej wodą na ok. 60 minut, przekrój wzdłuż, zroluj, zepnij wykałaczką i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
3 min
Cebule obierz, przekrój na połowę i pokrój w plasterki.
Krok 4
10 min
Przelej wrzącą wodą, ostudź i posyp cukrem, odstaw na około 10 minut.
Krok 5
5 min
Sos majonezowy połącz z cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
2 min
Wyłóż na półmisek, a na nim ułóż ślimaczki śledziowe.
Krok 1
z
6
Majonez połącz ze śmietaną.
Krok 2
z
6
Filety zalej wodą na ok. 60 minut, przekrój wzdłuż, zroluj, zepnij wykałaczką i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
z
6
Cebule obierz, przekrój na połowę i pokrój w plasterki.
Krok 4
z
6
Przelej wrzącą wodą, ostudź i posyp cukrem, odstaw na około 10 minut.
Krok 5
z
6
Sos majonezowy połącz z cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Wyłóż na półmisek, a na nim ułóż ślimaczki śledziowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0