
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Śledź korzenny
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Sprawdź inne pomysły na wigilijnego śledzia, na przykład w przepisie na śledzia marynowanego z żurawiną i imbirem >>
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 1 z 5
Wszystkie przyprawy, oprócz cynamonu, upraż na suchej patelni. Uważaj, aby się nie przypaliły.
Krok 2 z 5
Następnie utrzyj je w moździerzu i dodaj cynamon.
Krok 3 z 5
Śledzie krój pod skosem na kawałki. Dodaj do nich Przyprawę WINIARY, miód i sok z cytryny, a następnie wymieszaj.
Krok 4 z 5
Cebulę pokrój w półplasterki, dodaj do śledzi razem z cienko pokrojoną skórką z pomarańczy oraz przyprawami i olejem.
Krok 5 z 5
Całość wymieszaj, żeby śledzie pokryły się przyprawami. Odstaw do lodówki na 1-2 dni, by smaki się połączyły.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1