Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śląska kopa to mój ulubiony deser, który jest w tym wydaniu słodki i mocno alkoholowy. Jeśli ktoś nie zna tej pyszności, gorąco polecam do jej skosztowania. Zdecydowanie jest to deser, który warto zaserwować gościom lub zjeść w leniwe popołudnie.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
15 min
Rodzynki zalewamy 2 łyżkami wódki i odstawiamy. Kokosanki rozdrabniamy, zalewamy pozostałą wódką i syropem (ilość taka, aby powstała masa nie była rzadka). Masę kokosową wykładamy do pucharków, przykrywamy warstwą owoców, posypujemy namoczonymi rodzynkami. Ponownie układamy masę kokosową i owoce.
Krok 2
5 min
Ubijamy śmietanę z śmietanfixem i dodajemy na wierzch deseru.
Krok 3
5 min
Jeżeli mamy większe pucharki, można przygotować kilka warstw lub układać na talerzu w kształcie kopy.
Krok 1
z
3
Rodzynki zalewamy 2 łyżkami wódki i odstawiamy. Kokosanki rozdrabniamy, zalewamy pozostałą wódką i syropem (ilość taka, aby powstała masa nie była rzadka). Masę kokosową wykładamy do pucharków, przykrywamy warstwą owoców, posypujemy namoczonymi rodzynkami. Ponownie układamy masę kokosową i owoce.
Krok 2
z
3
Ubijamy śmietanę z śmietanfixem i dodajemy na wierzch deseru.
Krok 3
z
3
Jeżeli mamy większe pucharki, można przygotować kilka warstw lub układać na talerzu w kształcie kopy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0