Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik nagrzany do 200°C. Aby uzyskać sos, wymieszaj papryczki chili z cebulą, cytryną, octem, przecierem pomidorowym i koncentratem pomidorowym CONSOMATE® z kurczakiem, rezerwa.
Ułożyć skrzydełka na blasze z woskowanym papierem, piec pół godziny, polakierować z obu stron sosem, piec jeszcze 30 minut i ponownie polakierować, piec 5 minut lub do ugotowania.
Pozostały sos podgrzej na wolnym ogniu i podawaj ze skrzydełkami.
Do sosu można dodać paluszki serowe. Jeśli chcesz, możesz marynować skrzydełka przez 1 godzinę w lodówce.
Cytryna zawiera witaminę C, która pomaga wzmocnić układ odpornościowy i może chronić nas przed chorobami układu oddechowego.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Aby przygotować sos, zmiksuj papryczki chilli z cebulą, cytryną, octem, przecierem pomidorowym i koncentratem pomidorowym oraz kostkami drobiowymi Winiary. Odstaw.
Ułóż skrzydełka na blasze wyłożonej papierem woskowanym, piecz przez pół godziny. Polej skrzydełka z obu stron sosem, piecz jeszcze 30 minut i ponownie polej. Piecz jeszcze 5 minut lub do momentu upieczenia. Zostaw nieco sosu do podania.
Pozostały sos podgrzej do lekkiego wrzenia i podawaj ze skrzydełkami.
Do sosu można dodać ulubiony ser żółty lub paluszki serowe. W razie potrzeby przed pieczeniem skrzydełka możesz zamarynować przez 1 godzinę w lodówce. Będą jeszcze lepsze!
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0