Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Pierś Z Kurczaka
2 
Papryka czerwona
250 g
Pieczarki
1 
Cebula
200 g
Ser feta
1 trochę
Przyprawa do dań meksykańskich
2 ząbków
Czosnek
80 g
Ser feta
100 ml
Jogurt naturalny
1 szczypta
Czosnek granulowany
0.5 
Ogórek
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
789.16 kcal
Węglowodany
25.85 g
Białko
81.25 g
Tłuszcze
39.98 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
15 min
Filet z kurczaka pokroić w paski; cebulę w piórka; paprykę w paseczki a pieczarki obrać i pokroić.
Krok 2
5 min
Na gorącą patelnie z oliwą z oliwek wrzucić kurczaka i posypać przyprawą w stylu meksykańskim.
Krok 3
5 min
Na osobnej patelni podsmażamy pieczarki z cebulą i solimy. Kiedy pieczarki się zarumienią dodajemy je do kurczaka razem z papryką.
Krok 4
10 min
Całość mieszamy i smażymy do momentu gdy papryka będzie miękka. Danie przekładamy na talerze.
Krok 5
5 min
Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nim naszą potrawę lub posypać żółtym serem.
Krok 6
10 min
Potrawę podajemy z sosem: Ogórek ścieramy na tarce, solimy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odsączamy wodę z ogórków.
Krok 7
3 min
Czosnek przeciskamy przez praskę (ilość dowolna, jak kto lubi)
Krok 8
2 min
Wszystkie składniki sosu mieszamy z jogurtem naturalnym. Gotowe danie przekładamy na talerze.
Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

Krok 1 z 8

Filet z kurczaka pokroić w paski; cebulę w piórka; paprykę w paseczki a pieczarki obrać i pokroić.

Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

Krok 2 z 8

Na gorącą patelnie z oliwą z oliwek wrzucić kurczaka i posypać przyprawą w stylu meksykańskim.

Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

Krok 3 z 8

Na osobnej patelni podsmażamy pieczarki z cebulą i solimy. Kiedy pieczarki się zarumienią dodajemy je do kurczaka razem z papryką.

Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

Krok 4 z 8

Całość mieszamy i smażymy do momentu gdy papryka będzie miękka. Danie przekładamy na talerze.

Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

Krok 5 z 8

Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nim naszą potrawę lub posypać żółtym serem.

Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

Krok 6 z 8

Potrawę podajemy z sosem: Ogórek ścieramy na tarce, solimy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odsączamy wodę z ogórków.

Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

Krok 7 z 8

Czosnek przeciskamy przez praskę (ilość dowolna, jak kto lubi)

Shoarma z kurczaka w dwóch wersjach

Krok 8 z 8

Wszystkie składniki sosu mieszamy z jogurtem naturalnym. Gotowe danie przekładamy na talerze.

Shoarma to bliskowschodnia potrawa składająca się z cienkich mięsnych pasków. Paski są odcinane z dużego kawałka mięsa, które obraca się na pionowym rożnie. Możesz wypróbować przepis na shoarmę z kurczaka w dwóch wersjach i przyrządzić to smakowite danie we własnym domu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika