
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sernik z makiem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Zobacz inne pomysły na świąteczne ciasta >>
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
15 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
60 minKrok 1 z 6
Zacznij od masy serowej - masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj ser, proszek budyniowy, ubitą pianę z białek i rodzynki.
Krok 2 z 6
Mak zaparz wrzącą wodą, zagotuj, pozostaw do ostudzenia. Odsącz i zmiel z cukrem dwa razy w maszynce do mięsa.
Krok 3 z 6
Dodaj jajka, masło i aromat migdałowy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4 z 6
Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj je i wyłóż nim wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną folią aluminiową blachę.
Krok 5 z 6
Na cieście rozłóż łyżką masę makową (nie wyrównuj), następnie masę serową.
Krok 6 z 6
Piecz w temperaturze 180°C przez około 60 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1