Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik - New York Cheesecake

Sernik - New York Cheesecake

(0)
3 godz 55 min
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Biszkopty Digestive (lub inne pełnoziarniste)
100  g
Masło w temperaturze pokojowej
60  g
Cukier
1  szczypta
Sól
1  kg
Mielony twaróg
200  g
Serek śmietankowy typu Philadelphia
100  g
Masło w temperaturze pokojowej
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
5 
Jajko
250  g
Cukier
1 
Skórka otarta z jednej cytryny
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.69 g
Węglowodany
41.28 g
Tłuszcze
35.86 g
Wartość energetyczna
525.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wśród ciast na święta, specjalne okazje (i bez okazji również - powiedzmy sobie szczerze) nie może zabraknąć tego ciasta. Jaki jest Twój ulubiony sernik? Krakowski, baskijski, z solonym karmelem, a może New York Cheesecake? Sernik nowojorski wyróżnia się wśród innych puszystą, kremową konsystencją. Najczęściej jest on podawany z owocami lub sosem malinowym, choć możesz eksperymentować i przyrządzić inny sos, np. truskawkowy, brzoskwiniowy lub jeżynowy. Wystarczy wówczas podsmażyć owoce na patelni z małą ilością cukru. Sernik (New York Cheesecake) najlepiej komponuje się z kwaśnymi owocami.

Przygotowanie

235 min
  • Krok 1

    20 min
    Nagrzej piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Przygotuj spód: rozdrobnij ciasteczka w blenderze lub pokrusz je za pomocą tłuczka w woreczku. Wymieszaj pokruszone ciasteczka z masłem i cukrem. Posmaruj tortownicę o średnicy około 24 cm masłem. Wyłóż powstałą masę na dnie tortownicy. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie wyjmij blachę z piekarnika i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.
  • Krok 2

    15 min
    Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Na dole piekarnika umieść naczynie żaroodporne z wodą. Przygotuj masę serową: w dużej misce umieść jajka, sól, cukier i wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę. Następnie dodawaj kolejno składniki, cały czas mieszając na średnich obrotach: masło, twaróg, serek, budyń w proszku, skórkę z cytryny.
  • Krok 3

    75 min
    Gdy wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę, przełóż ją na wystudzony spód i wstaw do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i piecz przez 60 minut. W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika.
  • Krok 4

    120 min
    Po upływie godziny, wyłącz piekarnik, ale nie wyjmuj sernika, tylko pozwól mu powoli wystygnąć (około dwóch godzin).
  • Krok 5

    5 min
    Po tym czasie sernik należy umieścić w lodówce. Najlepiej smakuje następnego dnia. Jego konsystencja jest wyjątkowo kremowa, a spód delikatnie chrupiący.
Sernik - New York Cheesecake

Krok 1 z 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Przygotuj spód: rozdrobnij ciasteczka w blenderze lub pokrusz je za pomocą tłuczka w woreczku. Wymieszaj pokruszone ciasteczka z masłem i cukrem. Posmaruj tortownicę o średnicy około 24 cm masłem. Wyłóż powstałą masę na dnie tortownicy. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie wyjmij blachę z piekarnika i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.

Sernik - New York Cheesecake

Krok 2 z 5

Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Na dole piekarnika umieść naczynie żaroodporne z wodą. Przygotuj masę serową: w dużej misce umieść jajka, sól, cukier i wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę. Następnie dodawaj kolejno składniki, cały czas mieszając na średnich obrotach: masło, twaróg, serek, budyń w proszku, skórkę z cytryny.

Sernik - New York Cheesecake

Krok 3 z 5

Gdy wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę, przełóż ją na wystudzony spód i wstaw do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i piecz przez 60 minut. W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika.

Sernik - New York Cheesecake

Krok 4 z 5

Po upływie godziny, wyłącz piekarnik, ale nie wyjmuj sernika, tylko pozwól mu powoli wystygnąć (około dwóch godzin).

Sernik - New York Cheesecake

Krok 5 z 5

Po tym czasie sernik należy umieścić w lodówce. Najlepiej smakuje następnego dnia. Jego konsystencja jest wyjątkowo kremowa, a spód delikatnie chrupiący.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia amerykańska
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik budyniowy

    Sernik budyniowy

    2 godz 59 min Średni
  • Sernik krakowski

    Sernik krakowski

    1 godz 45 min
  • Sernik z Princessą Zebrą

    Sernik z Princessą Zebrą

    6 godz 20 min Łatwy
  • Beza pavlova z kremem budyniowym

    Beza pavlova z kremem budyniowym

    3 godz 58 min

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu