Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik - New York Cheesecake
Dodaj do CookBook

Sernik - New York Cheesecake

(0)
3 godz 55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Biszkopty Digestive (lub inne pełnoziarniste)
100  g
Masło w temperaturze pokojowej
60  g
Cukier
1  szczypta
Sól
1  kg
Mielony twaróg
200  g
Serek śmietankowy typu Philadelphia
100  g
Masło w temperaturze pokojowej
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
5 
Jajko
250  g
Cukier
1 
Skórka otarta z jednej cytryny
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
41.3 g
Wartość energetyczna
525.3 kcal
Tłuszcze
35.9 g
Białko
11.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wśród ciast na święta, specjalne okazje (i bez okazji również - powiedzmy sobie szczerze) nie może zabraknąć tego ciasta. Jaki jest Twój ulubiony sernik? Krakowski, baskijski, z solonym karmelem, a może New York Cheesecake? Sernik nowojorski wyróżnia się wśród innych puszystą, kremową konsystencją. Najczęściej jest on podawany z owocami lub sosem malinowym, choć możesz eksperymentować i przyrządzić inny sos, np. truskawkowy, brzoskwiniowy lub jeżynowy. Wystarczy wówczas podsmażyć owoce na patelni z małą ilością cukru. Sernik (New York Cheesecake) najlepiej komponuje się z kwaśnymi owocami.

Przygotowanie

235 min
  • Krok 1

    20 min
    Nagrzej piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Przygotuj spód: rozdrobnij ciasteczka w blenderze lub pokrusz je za pomocą tłuczka w woreczku. Wymieszaj pokruszone ciasteczka z masłem i cukrem. Posmaruj tortownicę o średnicy około 24 cm masłem. Wyłóż powstałą masę na dnie tortownicy. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie wyjmij blachę z piekarnika i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.
  • Krok 2

    15 min
    Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Na dole piekarnika umieść naczynie żaroodporne z wodą. Przygotuj masę serową: w dużej misce umieść jajka, sól, cukier i wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę. Następnie dodawaj kolejno składniki, cały czas mieszając na średnich obrotach: masło, twaróg, serek, budyń w proszku, skórkę z cytryny.
  • Krok 3

    75 min
    Gdy wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę, przełóż ją na wystudzony spód i wstaw do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i piecz przez 60 minut. W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika.
  • Krok 4

    120 min
    Po upływie godziny, wyłącz piekarnik, ale nie wyjmuj sernika, tylko pozwól mu powoli wystygnąć (około dwóch godzin).
  • Krok 5

    5 min
    Po tym czasie sernik należy umieścić w lodówce. Najlepiej smakuje następnego dnia. Jego konsystencja jest wyjątkowo kremowa, a spód delikatnie chrupiący.
Sernik - New York Cheesecake

Krok 1 z 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Przygotuj spód: rozdrobnij ciasteczka w blenderze lub pokrusz je za pomocą tłuczka w woreczku. Wymieszaj pokruszone ciasteczka z masłem i cukrem. Posmaruj tortownicę o średnicy około 24 cm masłem. Wyłóż powstałą masę na dnie tortownicy. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie wyjmij blachę z piekarnika i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.

Sernik - New York Cheesecake

Krok 2 z 5

Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Na dole piekarnika umieść naczynie żaroodporne z wodą. Przygotuj masę serową: w dużej misce umieść jajka, sól, cukier i wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę. Następnie dodawaj kolejno składniki, cały czas mieszając na średnich obrotach: masło, twaróg, serek, budyń w proszku, skórkę z cytryny.

Sernik - New York Cheesecake

Krok 3 z 5

Gdy wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę, przełóż ją na wystudzony spód i wstaw do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i piecz przez 60 minut. W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika.

Sernik - New York Cheesecake

Krok 4 z 5

Po upływie godziny, wyłącz piekarnik, ale nie wyjmuj sernika, tylko pozwól mu powoli wystygnąć (około dwóch godzin).

Sernik - New York Cheesecake

Krok 5 z 5

Po tym czasie sernik należy umieścić w lodówce. Najlepiej smakuje następnego dnia. Jego konsystencja jest wyjątkowo kremowa, a spód delikatnie chrupiący.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia amerykańska
  • Pescetarian
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    6 godz 10 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy
  • Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    3 godz 16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu