Sernik na zimno na biszkopcie
147min
Łatwy
4
Jajko
4 płaskich łyżek
Cukier
4 łyżek
Mąka krupczatka
0.5 szklanka
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 kg
Twaróg półtłusty
0.5 szklanka
Truskawki
1 łyżeczka
Proszek do pieczenia
1 puszka
Brzoskwinie
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1 trochę
Wiórki kokosowe
1 trochę
.
Wartości odżywcze
Białko
143.14 g
Węglowodany
209.98 g
Tłuszcze
125.14 g
Wartość energetyczna
2531.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
147 min
Krok 1
10 min
BISZKOPT: oddzielamy białka od żółtek do żółtek dodajemy 4 łyżki cukru i cukier waniliowy a do białek szczyptę soli najpierw miksujemy białka a potem żółtka następnie do ubitych białek dodajemy ubite żółtka.
Krok 2
10 min
Następnie dodajemy 1/2 szklanki oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia i 4 łyżki mąki krupczatki wszystko dokładnie mieszamy łyżką.
Krok 3
25 min
Gotową masę wlewamy do wysmarowanej margaryną brytfanki i wstawiamy do piekarnika na 25 min.
Krok 4
25 min
Rozpuszczamy 2 galaretki o dowolnym takim samym smaku, czekamy aż ostygną.
Krok 5
10 min
MASA SEROWA: przekładamy serek z wiaderka do wysokiego naczynia, dolewamy zastygającą galaretkę i miksujemy na gładką masę.
Krok 6
5 min
Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasa szybko wszystko mieszamy i wylewamy na biszkopt.
Krok 7
60 min
Na wierzch układamy truskawki i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Zalewamy tężejącymi 2 galaretkami i ponownie wstawiamy do schłodzenia na 30 minut.
Krok 8
2 min
Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi i gotowe.
Komentarze 0