Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
BISZKOPT: oddzielamy białka od żółtek do żółtek dodajemy 4 łyżki cukru i cukier waniliowy a do białek szczyptę soli najpierw miksujemy białka a potem żółtka następnie do ubitych białek dodajemy ubite żółtka.
Krok 2
10 min
Następnie dodajemy 1/2 szklanki oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia i 4 łyżki mąki krupczatki wszystko dokładnie mieszamy łyżką.
Krok 3
25 min
Gotową masę wlewamy do wysmarowanej margaryną brytfanki i wstawiamy do piekarnika na 25 min.
Krok 4
25 min
Rozpuszczamy 2 galaretki o dowolnym takim samym smaku, czekamy aż ostygną.
Krok 5
10 min
MASA SEROWA: przekładamy serek z wiaderka do wysokiego naczynia, dolewamy zastygającą galaretkę i miksujemy na gładką masę.
Krok 6
5 min
Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasa szybko wszystko mieszamy i wylewamy na biszkopt.
Krok 7
60 min
Na wierzch układamy truskawki i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Zalewamy tężejącymi 2 galaretkami i ponownie wstawiamy do schłodzenia na 30 minut.
Krok 8
2 min
Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi i gotowe.
Krok 1
z
8
BISZKOPT: oddzielamy białka od żółtek do żółtek dodajemy 4 łyżki cukru i cukier waniliowy a do białek szczyptę soli najpierw miksujemy białka a potem żółtka następnie do ubitych białek dodajemy ubite żółtka.
Krok 2
z
8
Następnie dodajemy 1/2 szklanki oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia i 4 łyżki mąki krupczatki wszystko dokładnie mieszamy łyżką.
Krok 3
z
8
Gotową masę wlewamy do wysmarowanej margaryną brytfanki i wstawiamy do piekarnika na 25 min.
Krok 4
z
8
Rozpuszczamy 2 galaretki o dowolnym takim samym smaku, czekamy aż ostygną.
Krok 5
z
8
MASA SEROWA: przekładamy serek z wiaderka do wysokiego naczynia, dolewamy zastygającą galaretkę i miksujemy na gładką masę.
Krok 6
z
8
Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasa szybko wszystko mieszamy i wylewamy na biszkopt.
Krok 7
z
8
Na wierzch układamy truskawki i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Zalewamy tężejącymi 2 galaretkami i ponownie wstawiamy do schłodzenia na 30 minut.
Krok 8
z
8
Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi i gotowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0