Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik na zimno na biszkopcie

(1)
2 godz 27 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest magdalenka285
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
4  płaskich łyżek
Cukier
4  łyżek
Mąka krupczatka
0.5  szklanka
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
1  kg
Twaróg półtłusty
0.5  szklanka
Truskawki
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  puszka
Brzoskwinie
1  opakowanie
trochę
Wiórki kokosowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
143.14 g
Węglowodany
209.98 g
Tłuszcze
125.14 g
Wartość energetyczna
2531.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

147 min
Krok 1
10 min
BISZKOPT: oddzielamy białka od żółtek do żółtek dodajemy 4 łyżki cukru i cukier waniliowy a do białek szczyptę soli najpierw miksujemy białka a potem żółtka następnie do ubitych białek dodajemy ubite żółtka.
Krok 2
10 min
Następnie dodajemy 1/2 szklanki oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia i 4 łyżki mąki krupczatki wszystko dokładnie mieszamy łyżką.
Krok 3
25 min
Gotową masę wlewamy do wysmarowanej margaryną brytfanki i wstawiamy do piekarnika na 25 min.
Krok 4
25 min
Rozpuszczamy 2 galaretki o dowolnym takim samym smaku, czekamy aż ostygną.
Krok 5
10 min
MASA SEROWA: przekładamy serek z wiaderka do wysokiego naczynia, dolewamy zastygającą galaretkę i miksujemy na gładką masę.
Krok 6
5 min
Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasa szybko wszystko mieszamy i wylewamy na biszkopt.
Krok 7
60 min
Na wierzch układamy truskawki i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Zalewamy tężejącymi 2 galaretkami i ponownie wstawiamy do schłodzenia na 30 minut.
Krok 8
2 min
Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi i gotowe.
Sernik na zimno na biszkopcie

Krok 1 z 8

BISZKOPT: oddzielamy białka od żółtek do żółtek dodajemy 4 łyżki cukru i cukier waniliowy a do białek szczyptę soli najpierw miksujemy białka a potem żółtka następnie do ubitych białek dodajemy ubite żółtka.

Sernik na zimno na biszkopcie

Krok 2 z 8

Następnie dodajemy 1/2 szklanki oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia i 4 łyżki mąki krupczatki wszystko dokładnie mieszamy łyżką.

Sernik na zimno na biszkopcie

Krok 3 z 8

Gotową masę wlewamy do wysmarowanej margaryną brytfanki i wstawiamy do piekarnika na 25 min.

Sernik na zimno na biszkopcie

Krok 4 z 8

Rozpuszczamy 2 galaretki o dowolnym takim samym smaku, czekamy aż ostygną.

Sernik na zimno na biszkopcie

Krok 5 z 8

MASA SEROWA: przekładamy serek z wiaderka do wysokiego naczynia, dolewamy zastygającą galaretkę i miksujemy na gładką masę.

Sernik na zimno na biszkopcie

Krok 6 z 8

Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasa szybko wszystko mieszamy i wylewamy na biszkopt.

Sernik na zimno na biszkopcie

Krok 7 z 8

Na wierzch układamy truskawki i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Zalewamy tężejącymi 2 galaretkami i ponownie wstawiamy do schłodzenia na 30 minut.

Sernik na zimno na biszkopcie

Krok 8 z 8

Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi i gotowe.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 12/13/2020 - 14:23 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha