Sernik na herbatnikach
116min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.52 g
Węglowodany
17.87 g
Tłuszcze
16.09 g
Wartość energetyczna
243.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
116 min
Krok 1
5 min
Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy porcjami ser zmielony dwa razy. Dodajemy budynie w proszku.
Krok 2
10 min
Dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie miksujemy.
Krok 3
5 min
Na dnie foremki 25/36 układamy herbatniki jeden koło drugiego, zalewamy je serem.
Krok 4
80 min
Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu trzymamy go przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie uchylamy piekarnik i jeszcze 15 minut trzymamy.
Krok 5
6 min
Śmietankę ubijamy na sztywno.
Krok 6
10 min
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śmietanki. Wykładamy na chłodny sernik.
Sernik z herbatnikami to nowoczesna wersja tego ciasta bez konieczności pieczenia spodu. To prosty sposób na smaczny deser, który jednocześnie jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Połączenie herbatników ze śmietankowym budyniem zachwyci każdego. Przekonaj się, że sernik na ciastkach może stać się przysmakiem całej rodziny!
Ten przepis na sernik na herbatnikach jest prosty, a przygotowanie ciasta nie powinno zająć więcej niż 2 godziny wraz z pieczeniem. Zacznij od utarcia żółtek z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj do nich ser twarogowy zmielony dwa razy. Możesz też wykorzystać gotowy, w wiaderku. Na koniec ucierania dodaj do masy 2 Budynie o Smaku Śmietankowym Bez Cukru WINIARY w proszku.
Dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie zmiksuj całość. Ponieważ jest to szybki sernik na herbatnikach, na dno foremki zamiast biszkopta wyłóż ciastka. Mogą to być dowolne ulubione herbatniki – klasyczne lub kakaowe. Ułóż je ciasno i zalej serem. Piecz 50 minut w 180 stopniach, a po upieczeniu nie wyjmuj z piekarnika jeszcze przez 15 minut.
Odstaw ciasto do ostygnięcia. Ubij śmietankę na sztywno. Galaretkę Brzoskwiniowy Smak WINIARY rozpuść w szklance wody, a gdy zacznie tężeć, dodaj ją do ubitej śmietanki. Wyłóż masę na schłodzony sernik. Ten łatwy sernik na herbatnikach szybko stanie się obowiązkowym punktem każdego niedzielnego popołudnia i rodzinnych spotkań.
Ten przepis na sernik na herbatnikach jest prosty, a przygotowanie ciasta nie powinno zająć więcej niż 2 godziny wraz z pieczeniem. Zacznij od utarcia żółtek z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj do nich ser twarogowy zmielony dwa razy. Możesz też wykorzystać gotowy, w wiaderku. Na koniec ucierania dodaj do masy 2 Budynie o Smaku Śmietankowym Bez Cukru WINIARY w proszku.
Dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie zmiksuj całość. Ponieważ jest to szybki sernik na herbatnikach, na dno foremki zamiast biszkopta wyłóż ciastka. Mogą to być dowolne ulubione herbatniki – klasyczne lub kakaowe. Ułóż je ciasno i zalej serem. Piecz 50 minut w 180 stopniach, a po upieczeniu nie wyjmuj z piekarnika jeszcze przez 15 minut.
Odstaw ciasto do ostygnięcia. Ubij śmietankę na sztywno. Galaretkę Brzoskwiniowy Smak WINIARY rozpuść w szklance wody, a gdy zacznie tężeć, dodaj ją do ubitej śmietanki. Wyłóż masę na schłodzony sernik. Ten łatwy sernik na herbatnikach szybko stanie się obowiązkowym punktem każdego niedzielnego popołudnia i rodzinnych spotkań.
Komentarze 0