Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik z herbatnikami to nowoczesna wersja tego ciasta bez konieczności pieczenia spodu. To prosty sposób na smaczny deser, który jednocześnie jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Połączenie herbatników ze śmietankowym budyniem zachwyci każdego. Przekonaj się, że sernik na ciastkach może stać się przysmakiem całej rodziny!
Ten przepis na sernik na herbatnikach jest prosty, a przygotowanie ciasta nie powinno zająć więcej niż 2 godziny wraz z pieczeniem. Zacznij od utarcia żółtek z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj do nich ser twarogowy zmielony dwa razy. Możesz też wykorzystać gotowy, w wiaderku. Na koniec ucierania dodaj do masy 2 Budynie o Smaku Śmietankowym Bez Cukru WINIARY w proszku.
Dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie zmiksuj całość. Ponieważ jest to szybki sernik na herbatnikach, na dno foremki zamiast biszkopta wyłóż ciastka. Mogą to być dowolne ulubione herbatniki – klasyczne lub kakaowe. Ułóż je ciasno i zalej serem. Piecz 50 minut w 180 stopniach, a po upieczeniu nie wyjmuj z piekarnika jeszcze przez 15 minut.
Odstaw ciasto do ostygnięcia. Ubij śmietankę na sztywno. Galaretkę Brzoskwiniowy Smak WINIARY rozpuść w szklance wody, a gdy zacznie tężeć, dodaj ją do ubitej śmietanki. Wyłóż masę na schłodzony sernik. Ten łatwy sernik na herbatnikach szybko stanie się obowiązkowym punktem każdego niedzielnego popołudnia i rodzinnych spotkań.
Przygotowanie
116 min
Krok 1
5 min
Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy porcjami ser zmielony dwa razy. Dodajemy budynie w proszku.
Krok 2
10 min
Dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie miksujemy.
Krok 3
5 min
Na dnie foremki 25/36 układamy herbatniki jeden koło drugiego, zalewamy je serem.
Krok 4
80 min
Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu trzymamy go przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie uchylamy piekarnik i jeszcze 15 minut trzymamy.
Krok 5
6 min
Śmietankę ubijamy na sztywno.
Krok 6
10 min
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śmietanki. Wykładamy na chłodny sernik.
Krok 1
z
6
Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy porcjami ser zmielony dwa razy. Dodajemy budynie w proszku.
Krok 2
z
6
Dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie miksujemy.
Krok 3
z
6
Na dnie foremki 25/36 układamy herbatniki jeden koło drugiego, zalewamy je serem.
Krok 4
z
6
Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu trzymamy go przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie uchylamy piekarnik i jeszcze 15 minut trzymamy.
Krok 5
z
6
Śmietankę ubijamy na sztywno.
Krok 6
z
6
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śmietanki. Wykładamy na chłodny sernik.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0