Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik na herbatnikach

0
1 godz 56 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest aga-25

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Galaretka brzoskwiniowy smak WINIARY
2  opakowań
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1  kg
Ser Biały
8 
Jajka
0.75  szklanka
Cukier
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
330  ml
Śmietana 36%
15  dag
Herbatniki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.52 g
Węglowodany
17.87 g
Tłuszcze
16.09 g
Wartość energetyczna
243.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

116 min
Krok 1
5 min
Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy porcjami ser zmielony dwa razy. Dodajemy budynie w proszku.
Krok 2
10 min
Dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie miksujemy.
Krok 3
5 min
Na dnie foremki 25/36 układamy herbatniki jeden koło drugiego, zalewamy je serem.
Krok 4
80 min
Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu trzymamy go przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie uchylamy piekarnik i jeszcze 15 minut trzymamy.
Krok 5
6 min
Śmietankę ubijamy na sztywno.
Krok 6
10 min
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śmietanki. Wykładamy na chłodny sernik.
Sernik na herbatnikach

Krok 1 z 6

Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy porcjami ser zmielony dwa razy. Dodajemy budynie w proszku.

Sernik na herbatnikach

Krok 2 z 6

Dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie miksujemy.

Sernik na herbatnikach

Krok 3 z 6

Na dnie foremki 25/36 układamy herbatniki jeden koło drugiego, zalewamy je serem.

Sernik na herbatnikach

Krok 4 z 6

Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu trzymamy go przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie uchylamy piekarnik i jeszcze 15 minut trzymamy.

Sernik na herbatnikach

Krok 5 z 6

Śmietankę ubijamy na sztywno.

Sernik na herbatnikach

Krok 6 z 6

Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śmietanki. Wykładamy na chłodny sernik.

Sernik z herbatnikami to nowoczesna wersja tego ciasta bez konieczności pieczenia spodu. To prosty sposób na smaczny deser, który jednocześnie jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Połączenie herbatników ze śmietankowym budyniem zachwyci każdego. Przekonaj się, że sernik na ciastkach może stać się przysmakiem całej rodziny!

Ten przepis na sernik na herbatnikach jest prosty, a przygotowanie ciasta nie powinno zająć więcej niż 2 godziny wraz z pieczeniem. Zacznij od utarcia żółtek z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj do nich ser twarogowy zmielony dwa razy. Możesz też wykorzystać gotowy, w wiaderku. Na koniec ucierania dodaj do masy 2 Budynie o Smaku Śmietankowym Bez Cukru WINIARY w proszku.

Dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie zmiksuj całość. Ponieważ jest to szybki sernik na herbatnikach, na dno foremki zamiast biszkopta wyłóż ciastka. Mogą to być dowolne ulubione herbatniki – klasyczne lub kakaowe. Ułóż je ciasno i zalej serem. Piecz 50 minut w 180 stopniach, a po upieczeniu nie wyjmuj z piekarnika jeszcze przez 15 minut.

Odstaw ciasto do ostygnięcia. Ubij śmietankę na sztywno. Galaretkę Brzoskwiniowy Smak WINIARY rozpuść w szklance wody, a gdy zacznie tężeć, dodaj ją do ubitej śmietanki. Wyłóż masę na schłodzony sernik. Ten łatwy sernik na herbatnikach szybko stanie się obowiązkowym punktem każdego niedzielnego popołudnia i rodzinnych spotkań.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika