Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkim fanom sernika oraz delikatnych wiórków kokosowych polecamy dziś przepis na nasz sernik kokosowy. Upieczona na złoty kolor pierzynka kokosowo – białkowa, pod którą znajdziemy puszystą masę serową… Brzmi pysznie, prawda? To domowe ciasto świetnie nada się zarówno na co dzień, jak i na rodzinne przyjęcia – zwłaszcza, jeśli do ciasta dodamy słodkie mandarynki lub przyozdobimy świeżym listkiem melisy.
Przygotowanie
100 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, rozwałkuj na blachę.
Krok 2
2 min
Z cukru pudru na masę odłóż 6 łyżek.
Krok 3
5 min
Ser zmiel w maszynce, wbij do niego 6 żółtek, dodaj olej, cukier puder, budyń, mleko.
Krok 4
10 min
Masę dokładnie wymieszaj i wylej na wcześniej rozwałkowane ciasto.
Krok 5
10 min
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj odłożony wcześniej cukier puder i wiórki kokosowe.
Krok 6
3 min
Rozprowadź równomiernie na masie serowej.
Krok 7
60 min
Sernik piecz ok. godziny w temperaturze 180°C.
Krok 1
z
7
Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, rozwałkuj na blachę.
Krok 2
z
7
Z cukru pudru na masę odłóż 6 łyżek.
Krok 3
z
7
Ser zmiel w maszynce, wbij do niego 6 żółtek, dodaj olej, cukier puder, budyń, mleko.
Krok 4
z
7
Masę dokładnie wymieszaj i wylej na wcześniej rozwałkowane ciasto.
Krok 5
z
7
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj odłożony wcześniej cukier puder i wiórki kokosowe.
Krok 6
z
7
Rozprowadź równomiernie na masie serowej.
Krok 7
z
7
Sernik piecz ok. godziny w temperaturze 180°C.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Alicja
Super przepis - zrobiłam i polecam
Winiary
Expert
Alicjo, świetnie! Może powtórzysz przepis na Wielkanoc? :)
Komentarze 1