Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik kokosowy

Sernik kokosowy

(1)
1 godz 40 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
2  opakowań
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1.5  szklanek
Mąka pszenna
0.25  kostka
Margaryna
1 
Jajko
3  łyżek
Cukier puder
1  kg
Twaróg półtłusty
1.5  szklanek
Cukier puder
6 
Żółtko
2  łyżek
Olej
3  szklanek
Mleko
200  g
Wiórki kokosowe
6 
Białko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
26.75 g
Węglowodany
70.63 g
Tłuszcze
36.89 g
Wartość energetyczna
701.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wszystkim fanom sernika oraz delikatnych wiórków kokosowych polecamy dziś przepis na nasz sernik kokosowy. Upieczona na złoty kolor pierzynka kokosowo – białkowa, pod którą znajdziemy puszystą masę serową… Brzmi pysznie, prawda? To domowe ciasto świetnie nada się zarówno na co dzień, jak i na rodzinne przyjęcia – zwłaszcza, jeśli do ciasta dodamy słodkie mandarynki lub przyozdobimy świeżym listkiem melisy.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    10 min
    Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, rozwałkuj na blachę.
  • Krok 2

    2 min
    Z cukru pudru na masę odłóż 6 łyżek.
  • Krok 3

    5 min
    Ser zmiel w maszynce, wbij do niego 6 żółtek, dodaj olej, cukier puder, budyń, mleko.
  • Krok 4

    10 min
    Masę dokładnie wymieszaj i wylej na wcześniej rozwałkowane ciasto.
  • Krok 5

    10 min
    Białka ubij na sztywną pianę, dodaj odłożony wcześniej cukier puder i wiórki kokosowe.
  • Krok 6

    3 min
    Rozprowadź równomiernie na masie serowej.
  • Krok 7

    60 min
    Sernik piecz ok. godziny w temperaturze 180°C.
Sernik kokosowy

Krok 1 z 7

Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, rozwałkuj na blachę.

Sernik kokosowy

Krok 2 z 7

Z cukru pudru na masę odłóż 6 łyżek.

Sernik kokosowy

Krok 3 z 7

Ser zmiel w maszynce, wbij do niego 6 żółtek, dodaj olej, cukier puder, budyń, mleko.

Sernik kokosowy

Krok 4 z 7

Masę dokładnie wymieszaj i wylej na wcześniej rozwałkowane ciasto.

Sernik kokosowy

Krok 5 z 7

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj odłożony wcześniej cukier puder i wiórki kokosowe.

Sernik kokosowy

Krok 6 z 7

Rozprowadź równomiernie na masie serowej.

Sernik kokosowy

Krok 7 z 7

Sernik piecz ok. godziny w temperaturze 180°C.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
A Alicja

Super przepis - zrobiłam i polecam

Winiary
Expert

Alicjo, świetnie! Może powtórzysz przepis na Wielkanoc? :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik krakowski

    Sernik krakowski

    1 godz 45 min
  • Szarlotka cioci Zosi - przepis

    Szarlotka cioci Zosi - przepis

    1 godz 40 min Łatwy
  • Pleśniak

    Pleśniak

    1 godz 15 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu