Sernik kokosowy
1 godz 40 min
Łatwy
1
łyżeczka
2
opakowań
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1.5
szklanek
Mąka pszenna
0.25
kostka
Margaryna
1
Jajko
3
łyżek
Cukier puder
1
kg
Twaróg półtłusty
1.5
szklanek
Cukier puder
6
Żółtko
2
łyżek
Olej
3
szklanek
Mleko
200
g
Wiórki kokosowe
6
Białko
.
Wartości odżywcze
Białko
26.75 g
Węglowodany
70.63 g
Tłuszcze
36.89 g
Wartość energetyczna
701.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
100 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, rozwałkuj na blachę.
Krok 2
2 min
Z cukru pudru na masę odłóż 6 łyżek.
Krok 3
5 min
Ser zmiel w maszynce, wbij do niego 6 żółtek, dodaj olej, cukier puder, budyń, mleko.
Krok 4
10 min
Masę dokładnie wymieszaj i wylej na wcześniej rozwałkowane ciasto.
Krok 5
10 min
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj odłożony wcześniej cukier puder i wiórki kokosowe.
Krok 6
3 min
Rozprowadź równomiernie na masie serowej.
Krok 7
60 min
Sernik piecz ok. godziny w temperaturze 180°C.
Wszystkim fanom sernika oraz delikatnych wiórków kokosowych polecamy dziś przepis na nasz sernik kokosowy. Upieczona na złoty kolor pierzynka kokosowo – białkowa, pod którą znajdziemy puszystą masę serową… Brzmi pysznie, prawda? To domowe ciasto świetnie nada się zarówno na co dzień, jak i na rodzinne przyjęcia – zwłaszcza, jeśli do ciasta dodamy słodkie mandarynki lub przyozdobimy świeżym listkiem melisy.
Komentarze 1