Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik kokosowy

0
100 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 szklanek
Mąka pszenna
0.25 kostka
Margaryna
1 
Jajko
3 łyżek
Cukier puder
1 kg
Twaróg półtłusty
1.5 szklanek
Cukier puder
6 
Żółtko
2 łyżek
Olej
3 szklanek
Mleko
200 g
Wiórki kokosowe
6 
Białko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
35.84 g
Tłuszcze
71.69 g
Wartość energetyczna
701.57 kcal
Białko
26.75 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, rozwałkuj na blachę.
Krok 2
2 min
Z cukru pudru na masę odłóż 6 łyżek.
Krok 3
5 min
Ser zmiel w maszynce, wbij do niego 6 żółtek, dodaj olej, cukier puder, budyń, mleko.
Krok 4
10 min
Masę dokładnie wymieszaj i wylej na wcześniej rozwałkowane ciasto.
Krok 5
10 min
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj odłożony wcześniej cukier puder i wiórki kokosowe.
Krok 6
3 min
Rozprowadź równomiernie na masie serowej.
Krok 7
60 min
Sernik piecz ok. godziny w temperaturze 180°C.
Sernik kokosowy

Krok 1 z 7

Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, rozwałkuj na blachę.

Sernik kokosowy

Krok 2 z 7

Z cukru pudru na masę odłóż 6 łyżek.

Sernik kokosowy

Krok 3 z 7

Ser zmiel w maszynce, wbij do niego 6 żółtek, dodaj olej, cukier puder, budyń, mleko.

Sernik kokosowy

Krok 4 z 7

Masę dokładnie wymieszaj i wylej na wcześniej rozwałkowane ciasto.

Sernik kokosowy

Krok 5 z 7

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj odłożony wcześniej cukier puder i wiórki kokosowe.

Sernik kokosowy

Krok 6 z 7

Rozprowadź równomiernie na masie serowej.

Sernik kokosowy

Krok 7 z 7

Sernik piecz ok. godziny w temperaturze 180°C.

Wszystkim fanom sernika oraz delikatnych wiórków kokosowych polecamy dziś przepis na nasz sernik kokosowy. Upieczona na złoty kolor pierzynka kokosowo – białkowa, pod którą znajdziemy puszystą masę serową… Brzmi pysznie, prawda? To domowe ciasto świetnie nada się zarówno na co dzień, jak i na rodzinne przyjęcia – zwłaszcza, jeśli do ciasta dodamy słodkie mandarynki lub przyozdobimy świeżym listkiem melisy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika