Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik kokosowy
Dodaj do CookBook

Sernik kokosowy

(1)
1 godz 40 min
Średni
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2  opakowań
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1.5  szklanek
Mąka pszenna
0.25  kostka
Margaryna
1 
Jajko
3  łyżek
Cukier puder
1  kg
Twaróg półtłusty
1.5  szklanek
Cukier puder
6 
Żółtko
2  łyżek
Olej
3  szklanek
Mleko
200  g
Wiórki kokosowe
6 
Białko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
70.7 g
Wartość energetyczna
701.4 kcal
Tłuszcze
36.9 g
Białko
26.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wszystkim fanom sernika oraz delikatnych wiórków kokosowych polecamy dziś przepis na nasz sernik kokosowy. Upieczona na złoty kolor pierzynka kokosowo – białkowa, pod którą znajdziemy puszystą masę serową… Brzmi pysznie, prawda? To domowe ciasto świetnie nada się zarówno na co dzień, jak i na rodzinne przyjęcia – zwłaszcza, jeśli do ciasta dodamy słodkie mandarynki lub przyozdobimy świeżym listkiem melisy.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    10 min
    Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, rozwałkuj na blachę.
  • Krok 2

    2 min
    Z cukru pudru na masę odłóż 6 łyżek.
  • Krok 3

    5 min
    Ser zmiel w maszynce, wbij do niego 6 żółtek, dodaj olej, cukier puder, budyń, mleko.
  • Krok 4

    10 min
    Masę dokładnie wymieszaj i wylej na wcześniej rozwałkowane ciasto.
  • Krok 5

    10 min
    Białka ubij na sztywną pianę, dodaj odłożony wcześniej cukier puder i wiórki kokosowe.
  • Krok 6

    3 min
    Rozprowadź równomiernie na masie serowej.
  • Krok 7

    60 min
    Sernik piecz ok. godziny w temperaturze 180°C.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

4.7 out of 5
4.6666666666667
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
22
11
00
00
00

Opinie

5

Izabela

Przepis jest niedokładnie rozpisany, dlaczego nie jest rozpisane co idzie jako ciasto na spód a co do masy?
Anonim (niezweryfikowany) 03/29/2024-10:26 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 0
  • 0
4

Alicja

Super przepis - zrobiłam i polecam
Anonim (niezweryfikowany) 03/13/2021-02:11 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 0
  • 0
Reply by Expert 03/15/2021-09:18 CET
Alicjo, świetnie! Może powtórzysz przepis na Wielkanoc? :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik na zimno na biszkopcie

    Sernik na zimno na biszkopcie

    2 godz 27 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy
  • Sernik z owocami

    Sernik z owocami

    2 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu