Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik cytrynowy

0
120 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Twaróg półtłusty
7 
Żółtko
5 
Białko
0.5 szklanka
Olej słonecznikowy
1 szklanka
Cukier
2.5 szklanek
Mleko
1 paczka
3 łyżeczek
Cytryna
1 Płaska łyżka
Margaryna
2 płaskich łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Cukier puder
1 
Skórka z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
1 min
Ser mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem i CUKREM WANILIOWYM WINIARY. Następnie dodajemy olej, po łyżce sera. BUDYNIE WINIARY rozprowadzamy w mleku i wlewamy do sera. Następnie dodajemy sok i skórkę z cytryny. Na końcu dodajemy pianę z białek.
Krok 2
1 min
Do natłuszczonej formy wlewamy masę serową. Pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Sernik cytrynowy

Krok 1 z 2

Ser mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem i CUKREM WANILIOWYM WINIARY. Następnie dodajemy olej, po łyżce sera. BUDYNIE WINIARY rozprowadzamy w mleku i wlewamy do sera. Następnie dodajemy sok i skórkę z cytryny. Na końcu dodajemy pianę z białek.

Sernik cytrynowy

Krok 2 z 2

Do natłuszczonej formy wlewamy masę serową. Pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Lekki i kwaskowaty sernik przypadnie do gustu każdemu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika