Sernik cytrynowy
2 godz
Łatwy
1
kg
Twaróg półtłusty
7
Żółtko
5
Białko
0.5
szklanka
Olej słonecznikowy
1
szklanka
Cukier
2.5
szklanek
Mleko
2
opakowań
1
opakowanie
3
łyżeczek
Cytryna
1
Płaska łyżka
Margaryna
2
płaskich łyżek
Bułka tarta
trochę
Cukier puder
1
Skórka z cytryny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
120 min
Krok 1
1 min
Ser mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem i CUKREM WANILIOWYM WINIARY. Następnie dodajemy olej, po łyżce sera. BUDYNIE WINIARY rozprowadzamy w mleku i wlewamy do sera. Następnie dodajemy sok i skórkę z cytryny. Na końcu dodajemy pianę z białek.
Krok 2
1 min
Do natłuszczonej formy wlewamy masę serową. Pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Lekki i kwaskowaty sernik przypadnie do gustu każdemu.
Komentarze 0