Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik cielaczek
Dodaj do CookBook

Sernik cielaczek

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest iziona
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2.25  łyżeczek
Proszek do pieczenia
1.5  szklanek
Mąka pszenna
0.5  szklanka
Cukier
100  g
Margaryna
3 
Jajko
3  łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
7  płaskich łyżek
Woda
600  g
Twaróg półtłusty
3 
Jajko
2  łyżek
Margaryna
0.75  szklanka
Cukier
1  Płaska łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
18  g
Wiórki kokosowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
46.9 g
Wartość energetyczna
294.4 kcal
Tłuszcze
7.2 g
Białko
13 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik cielaczek jest dobrym pomysłem na ciasto, w którym wcale nie trzeba używać dużo sera. Cielaczek wygląda bardzo apetycznie, dzięki czemu będzie gwiazdą każdego przyjęcia. Udekorowanie go płatkami kokosowymi wzmocni jego aromat i doda wyrazistości, której przez długi czas nie zapomnicie. Smacznego!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    10 min
    Ciasto: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę i kakao, zagotować i wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka z 3 jajek oraz przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia (2 łyżeczki), następnie całość ucierać do momentu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Na koniec ciasto delikatnie połączyć z pianą ubitą z 6 białek.
  • Krok 2

    5 min
    Masa serowa: Ser przepuścić przez maszynkę i utrzeć z cukrem, następnie dodać 3 dodać żółtka, stopioną i przestudzoną margarynę, cały czas ucierać. Na koniec do masy serowej dodać obie mąki (1 łyżka mąki pełnoziarnistej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej) i proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki).
  • Krok 3

    5 min
    Formę do pieczenia (33x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej całe ciasto na ciasto. Wyłożyć porcjami ser tak, aby utworzył białe łaty i po wierzchu posypać płatkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.
Sernik cielaczek

Krok 1 z 3

Ciasto: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę i kakao, zagotować i wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka z 3 jajek oraz przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia (2 łyżeczki), następnie całość ucierać do momentu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Na koniec ciasto delikatnie połączyć z pianą ubitą z 6 białek.

Sernik cielaczek

Krok 2 z 3

Masa serowa: Ser przepuścić przez maszynkę i utrzeć z cukrem, następnie dodać 3 dodać żółtka, stopioną i przestudzoną margarynę, cały czas ucierać. Na koniec do masy serowej dodać obie mąki (1 łyżka mąki pełnoziarnistej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej) i proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki).

Sernik cielaczek

Krok 3 z 3

Formę do pieczenia (33x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej całe ciasto na ciasto. Wyłożyć porcjami ser tak, aby utworzył białe łaty i po wierzchu posypać płatkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    6 godz 10 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy
  • Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    3 godz 16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu