Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik cielaczek

Sernik cielaczek

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest iziona

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2.25  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
1.5  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5  szklanka
Cukier
100  g
Margaryna
3 
Jajko
3  łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
7  płaskich łyżek
Woda
600  g
Twaróg półtłusty
3 
Jajko
2  łyżek
Margaryna
0.75  szklanka
Cukier
1  Płaska łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
18  g
Wiórki kokosowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.01 g
Węglowodany
46.86 g
Tłuszcze
7.17 g
Wartość energetyczna
294.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik cielaczek jest dobrym pomysłem na ciasto, w którym wcale nie trzeba używać dużo sera. Cielaczek wygląda bardzo apetycznie, dzięki czemu będzie gwiazdą każdego przyjęcia. Udekorowanie go płatkami kokosowymi wzmocni jego aromat i doda wyrazistości, której przez długi czas nie zapomnicie. Smacznego!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    10 min
    Ciasto: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę i kakao, zagotować i wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka z 3 jajek oraz przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia (2 łyżeczki), następnie całość ucierać do momentu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Na koniec ciasto delikatnie połączyć z pianą ubitą z 6 białek.
  • Krok 2

    5 min
    Masa serowa: Ser przepuścić przez maszynkę i utrzeć z cukrem, następnie dodać 3 dodać żółtka, stopioną i przestudzoną margarynę, cały czas ucierać. Na koniec do masy serowej dodać obie mąki (1 łyżka mąki pełnoziarnistej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej) i proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki).
  • Krok 3

    5 min
    Formę do pieczenia (33x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej całe ciasto na ciasto. Wyłożyć porcjami ser tak, aby utworzył białe łaty i po wierzchu posypać płatkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.
Sernik cielaczek

Krok 1 z 3

Ciasto: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę i kakao, zagotować i wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka z 3 jajek oraz przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia (2 łyżeczki), następnie całość ucierać do momentu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Na koniec ciasto delikatnie połączyć z pianą ubitą z 6 białek.

Sernik cielaczek

Krok 2 z 3

Masa serowa: Ser przepuścić przez maszynkę i utrzeć z cukrem, następnie dodać 3 dodać żółtka, stopioną i przestudzoną margarynę, cały czas ucierać. Na koniec do masy serowej dodać obie mąki (1 łyżka mąki pełnoziarnistej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej) i proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki).

Sernik cielaczek

Krok 3 z 3

Formę do pieczenia (33x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej całe ciasto na ciasto. Wyłożyć porcjami ser tak, aby utworzył białe łaty i po wierzchu posypać płatkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mleczna kanapka

    Mleczna kanapka

    4 godz 50 min Łatwy
  • Murzynek gotowany

    Murzynek gotowany

    1 godz 12 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

    Ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu