Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik cielaczek jest dobrym pomysłem na ciasto, w którym wcale nie trzeba używać dużo sera. Cielaczek wygląda bardzo apetycznie, dzięki czemu będzie gwiazdą każdego przyjęcia. Udekorowanie go płatkami kokosowymi wzmocni jego aromat i doda wyrazistości, której przez długi czas nie zapomnicie. Smacznego!
Przygotowanie
60 min
Krok 1
10 min
Ciasto: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę i kakao, zagotować i wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka z 3 jajek oraz przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia (2 łyżeczki), następnie całość ucierać do momentu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Na koniec ciasto delikatnie połączyć z pianą ubitą z 6 białek.
Krok 2
5 min
Masa serowa: Ser przepuścić przez maszynkę i utrzeć z cukrem, następnie dodać 3 dodać żółtka, stopioną i przestudzoną margarynę, cały czas ucierać. Na koniec do masy serowej dodać obie mąki (1 łyżka mąki pełnoziarnistej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej) i proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki).
Krok 3
5 min
Formę do pieczenia (33x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej całe ciasto na ciasto. Wyłożyć porcjami ser tak, aby utworzył białe łaty i po wierzchu posypać płatkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.
Krok 1
z
3
Ciasto: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę i kakao, zagotować i wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka z 3 jajek oraz przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia (2 łyżeczki), następnie całość ucierać do momentu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Na koniec ciasto delikatnie połączyć z pianą ubitą z 6 białek.
Krok 2
z
3
Masa serowa: Ser przepuścić przez maszynkę i utrzeć z cukrem, następnie dodać 3 dodać żółtka, stopioną i przestudzoną margarynę, cały czas ucierać. Na koniec do masy serowej dodać obie mąki (1 łyżka mąki pełnoziarnistej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej) i proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki).
Krok 3
z
3
Formę do pieczenia (33x23cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej całe ciasto na ciasto. Wyłożyć porcjami ser tak, aby utworzył białe łaty i po wierzchu posypać płatkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0