Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

(0)
2 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest IzabelaM

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Mąka
50  g
Cukier puder
0.33  kostka
Masło
0.33  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2 
Żółtko
2  łyżek
Kakao
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
700  g
Ser Twarogowy
0.75  kostka
Masło
150  g
Cukier puder
1  puszka
Masa Kajmakowa
5 
Jajko
1  łyżka
Mąka krupczatka
400  ml
Śmietanka 30%
4  łyżek
Cukier puder
2  łyżek
Żelatyna
0.5  tabliczka
Czekolada
0.5  tabliczka
Czekolada
trochę
Czekoladowe dodatki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.74 g
Węglowodany
28.28 g
Tłuszcze
8.2 g
Wartość energetyczna
223.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik dla łasuchów i wielbicieli słodkości. Kajmakowy sernik na czekoladowym spodzie uwieńczony bitą śmietaną a la straciatella, wiórkami czekoladowymi i czekoladowymi kulami.

Przygotowanie

165 min
  • Krok 1

    45 min
    Wszystkie składniki na kakaowe kruche ciasto zagniatamy i umieszczamy w lodówce ( zawinięte w folie aluminiową) na pół godziny. Wylepiamy brytfannę posmarowaną masłem. Schładzamy ponownie.
  • Krok 2

    90 min
    Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy sztywną masę.<br/>Ucieramy masło z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Dodajemy masę kajmakową. Gdy ta dobrze się połączy dodajemy mąkę połączoną z budyniem. Dodajemy pianę z białek z przygotowaną masą serową. Ser wylewamy to ciasto kruche. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180°C. Studzimy
  • Krok 3

    30 min
    Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej dodajemy cukier do smaku i wlewamy żelatynę. Dodajemy płatki z połowy czekolady i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na sernik. Na wierzch ścieramy czekoladę i dekorujemy czekoladowymi kulami. Całość odstawiamy do lodówki by śmietanka zastygła
Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

Krok 1 z 3

Składniki: Cukier puder, Masło, Mąka, Proszek do pieczenia, Żółtko, Kakao

Wszystkie składniki na kakaowe kruche ciasto zagniatamy i umieszczamy w lodówce ( zawinięte w folie aluminiową) na pół godziny. Wylepiamy brytfannę posmarowaną masłem. Schładzamy ponownie.

Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

Krok 2 z 3

Składniki: Ser Twarogowy, Cukier puder, Jajko, Budyń o smaku waniliowym WINIARY, Masło, Masa Kajmakowa, Mąka krupczatka

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy sztywną masę.<br/>Ucieramy masło z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Dodajemy masę kajmakową. Gdy ta dobrze się połączy dodajemy mąkę połączoną z budyniem. Dodajemy pianę z białek z przygotowaną masą serową. Ser wylewamy to ciasto kruche. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180°C. Studzimy

Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

Krok 3 z 3

Składniki: Cukier puder, Czekolada, Śmietanka 30%, Żelatyna

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej dodajemy cukier do smaku i wlewamy żelatynę. Dodajemy płatki z połowy czekolady i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na sernik. Na wierzch ścieramy czekoladę i dekorujemy czekoladowymi kulami. Całość odstawiamy do lodówki by śmietanka zastygła

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z krówką i kawą

    Ciasto z krówką i kawą

    1 godz 29 min Łatwy
  • Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

    Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

    2 godz Łatwy
  • Leśny mech z owocami granatu

    Leśny mech z owocami granatu

    4 godz 30 min Łatwy
  • Sernik na herbatnikach

    Sernik na herbatnikach

    1 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu