Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik dla łasuchów i wielbicieli słodkości. Kajmakowy sernik na czekoladowym spodzie uwieńczony bitą śmietaną a la straciatella, wiórkami czekoladowymi i czekoladowymi kulami.
Przygotowanie
165 min
Krok 1
45 min
Wszystkie składniki na kakaowe kruche ciasto zagniatamy i umieszczamy w lodówce ( zawinięte w folie aluminiową) na pół godziny. Wylepiamy brytfannę posmarowaną masłem. Schładzamy ponownie.
Krok 2
90 min
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy sztywną masę.<br/>Ucieramy masło z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Dodajemy masę kajmakową. Gdy ta dobrze się połączy dodajemy mąkę połączoną z budyniem. Dodajemy pianę z białek z przygotowaną masą serową. Ser wylewamy to ciasto kruche. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180°C. Studzimy
Krok 3
30 min
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej dodajemy cukier do smaku i wlewamy żelatynę. Dodajemy płatki z połowy czekolady i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na sernik. Na wierzch ścieramy czekoladę i dekorujemy czekoladowymi kulami. Całość odstawiamy do lodówki by śmietanka zastygła
Krok 1
z
3
Składniki:
Cukier puder, Masło, Mąka, Proszek do pieczenia, Żółtko, Kakao
Wszystkie składniki na kakaowe kruche ciasto zagniatamy i umieszczamy w lodówce ( zawinięte w folie aluminiową) na pół godziny. Wylepiamy brytfannę posmarowaną masłem. Schładzamy ponownie.
Krok 2
z
3
Składniki:
Ser Twarogowy, Cukier puder, Jajko, Budyń o smaku waniliowym WINIARY, Masło, Masa Kajmakowa, Mąka krupczatka
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy sztywną masę.<br/>Ucieramy masło z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita. Dodajemy masę kajmakową. Gdy ta dobrze się połączy dodajemy mąkę połączoną z budyniem. Dodajemy pianę z białek z przygotowaną masą serową. Ser wylewamy to ciasto kruche. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 minut w 180°C. Studzimy
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej dodajemy cukier do smaku i wlewamy żelatynę. Dodajemy płatki z połowy czekolady i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na sernik. Na wierzch ścieramy czekoladę i dekorujemy czekoladowymi kulami. Całość odstawiamy do lodówki by śmietanka zastygła
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0