Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seler naciowy z masłem i tartą bułką

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Seler naciowy
1 łyżka
Cukier
1 łyżka
Bułka tarta
1 łyżka
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.25 g
Węglowodany
8.67 g
Tłuszcze
3.23 g
Wartość energetyczna
67.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Łodygi selera obrać, pokroić na kawałki o długości 10 cm.
Krok 2
10 min
Wodę zagotować z dodatkiem soli i cukru. Wrzucić selery i ugotować do miękkości, odcedzić.
Krok 3
8 min
Na suchej patelni zrumienić tartą bułkę, dodać usmażone masło, wymieszać.
Krok 4
2 min
Selery wyłożyć na półmisek.
Krok 5
5 min
Oprószyć lekko pieprzem, polać masłem z bułeczką.
Seler naciowy z masłem i tartą bułką

Krok 1 z 5

Łodygi selera obrać, pokroić na kawałki o długości 10 cm.

Seler naciowy z masłem i tartą bułką

Krok 2 z 5

Wodę zagotować z dodatkiem soli i cukru. Wrzucić selery i ugotować do miękkości, odcedzić.

Seler naciowy z masłem i tartą bułką

Krok 3 z 5

Na suchej patelni zrumienić tartą bułkę, dodać usmażone masło, wymieszać.

Seler naciowy z masłem i tartą bułką

Krok 4 z 5

Selery wyłożyć na półmisek.

Seler naciowy z masłem i tartą bułką

Krok 5 z 5

Oprószyć lekko pieprzem, polać masłem z bułeczką.

Seler naciowy jest warzywem, które z chęcią chrupiemy na surowo, dodajemy do zielonych koktajli lub jako składnik do warzywnych potrawek. Ale czy wiesz, że smakuje on równie dobrze podawany z bułką tartą na ciepło? Seler naciowy z masłem i tartą bułką jest świetnym dodatkiem do obiadów. Wypróbuj nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika