Seler naciowy z masłem i tartą bułką
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.25 g
Węglowodany
8.67 g
Tłuszcze
3.23 g
Wartość energetyczna
67.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Łodygi selera obrać, pokroić na kawałki o długości 10 cm.
Krok 2
10 min
Wodę zagotować z dodatkiem soli i cukru. Wrzucić selery i ugotować do miękkości, odcedzić.
Krok 3
8 min
Na suchej patelni zrumienić tartą bułkę, dodać usmażone masło, wymieszać.
Krok 4
2 min
Selery wyłożyć na półmisek.
Krok 5
5 min
Oprószyć lekko pieprzem, polać masłem z bułeczką.
Seler naciowy jest warzywem, które z chęcią chrupiemy na surowo, dodajemy do zielonych koktajli lub jako składnik do warzywnych potrawek. Ale czy wiesz, że smakuje on równie dobrze podawany z bułką tartą na ciepło? Seler naciowy z masłem i tartą bułką jest świetnym dodatkiem do obiadów. Wypróbuj nasz przepis!
Komentarze 0