Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Seler naciowy jest warzywem, które z chęcią chrupiemy na surowo, dodajemy do zielonych koktajli lub jako składnik do warzywnych potrawek. Ale czy wiesz, że smakuje on równie dobrze podawany z bułką tartą na ciepło? Seler naciowy z masłem i tartą bułką jest świetnym dodatkiem do obiadów. Wypróbuj nasz przepis!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Łodygi selera obrać, pokroić na kawałki o długości 10 cm.
Krok 2
10 min
Wodę zagotować z dodatkiem soli i cukru. Wrzucić selery i ugotować do miękkości, odcedzić.
Krok 3
8 min
Na suchej patelni zrumienić tartą bułkę, dodać usmażone masło, wymieszać.
Krok 4
2 min
Selery wyłożyć na półmisek.
Krok 5
5 min
Oprószyć lekko pieprzem, polać masłem z bułeczką.
Krok 1
z
5
Łodygi selera obrać, pokroić na kawałki o długości 10 cm.
Krok 2
z
5
Wodę zagotować z dodatkiem soli i cukru. Wrzucić selery i ugotować do miękkości, odcedzić.
Krok 3
z
5
Na suchej patelni zrumienić tartą bułkę, dodać usmażone masło, wymieszać.
Krok 4
z
5
Selery wyłożyć na półmisek.
Krok 5
z
5
Oprószyć lekko pieprzem, polać masłem z bułeczką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0