Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab w sosie własnym z pietruszką
Dodaj do CookBook

Schab w sosie własnym z pietruszką

(0)
2 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
1 
Schab bez kości
1  pęczek
Natka pietruszki
4  ząbków
Czosnek
3  łyżek
Olej
2 
Liść laurowy
4  kulek
Ziele angielskie
4  kulek
Pieprz czarny
1  kg
Ziemniaki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
35.1 g
Wartość energetyczna
308.1 kcal
Tłuszcze
12.3 g
Białko
17.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab można przyrządzić na wiele sposobów. Dzięki temu mięso to nigdy się nie nudzi i za każdym razem pozwala odkryć nowe smaki. Ci, którzy są zwolennikami kuchni tradycyjnej, z pewnością skuszą się na schab w sosie własnym. W takim wydaniu mięso to doskonale sprawdzi się jako potrawa podana podczas uroczystego przyjęcia, ale również jako zwyczajne danie obiadowe. Do schabu w sosie własnym z pietruszką pasują ziemniaki, ale równie dobrze można go serwować bez żadnych dodatków.

Przygotowanie

150 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso umyj, pietruszkę posiekaj, czosnek przeciśnij lub również posiekaj.
  • Krok 2

    5 min
    Wetrzyj w mięso pietruszkę i czosnek, oprósz solą i pieprzem (do smaku).
  • Krok 3

    60 min
    Pozostaw pod przykryciem (np.w pojemniku) na ok. 1 godzinę.
  • Krok 4

    5 min
    W międzyczasie w naczyniu żaroodpornym lub brytfance rozpuść kostkę rosołową (w takiej ilości wody, aby mięso się zanurzyło na 2/3 swej grubości), wrzuć troszkę pietruszki z czosnkiem, zagotuj.
  • Krok 5

    10 min
    Po godzinie mięso obsmaż w małej ilości tłuszczu na patelni, tak by się za mocno nie zarumieniło.
  • Krok 6

    40 min
    Przełóż do naczynia i gotuj wg uznania, do miękkości (czyli ok. 40 min., w zależności od wielkości mięsa).
  • Krok 7

    20 min
    Pod koniec gotowania mięsa wrzuć również pokrojone w plastry ziemniaki i gotować całość do miękkości ziemniaków.
Schab w sosie własnym z pietruszką

Krok 1 z 7

Mięso umyj, pietruszkę posiekaj, czosnek przeciśnij lub również posiekaj.

Schab w sosie własnym z pietruszką

Krok 2 z 7

Wetrzyj w mięso pietruszkę i czosnek, oprósz solą i pieprzem (do smaku).

Schab w sosie własnym z pietruszką

Krok 3 z 7

Pozostaw pod przykryciem (np.w pojemniku) na ok. 1 godzinę.

Schab w sosie własnym z pietruszką

Krok 4 z 7

W międzyczasie w naczyniu żaroodpornym lub brytfance rozpuść kostkę rosołową (w takiej ilości wody, aby mięso się zanurzyło na 2/3 swej grubości), wrzuć troszkę pietruszki z czosnkiem, zagotuj.

Schab w sosie własnym z pietruszką

Krok 5 z 7

Po godzinie mięso obsmaż w małej ilości tłuszczu na patelni, tak by się za mocno nie zarumieniło.

Schab w sosie własnym z pietruszką

Krok 6 z 7

Przełóż do naczynia i gotuj wg uznania, do miękkości (czyli ok. 40 min., w zależności od wielkości mięsa).

Schab w sosie własnym z pietruszką

Krok 7 z 7

Pod koniec gotowania mięsa wrzuć również pokrojone w plastry ziemniaki i gotować całość do miękkości ziemniaków.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki schabowe w sosie serowym

    Roladki schabowe w sosie serowym

    1 godz 10 min Średni
  • Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    1 godz Łatwy
  • Roladki schabowe faszerowane

    Roladki schabowe faszerowane

    1 godz 5 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu