Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab w sosie pieczeniowym z rodzynkami
Dodaj do CookBook

Schab w sosie pieczeniowym z rodzynkami

(0)
25 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
100  g
Słonina
800  g
Schab bez kości
2  łyżek
Rodzynki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.3 g
Wartość energetyczna
280.2 kcal
Tłuszcze
18.6 g
Białko
21.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schabik - jak marzenie: pachnący, soczysty, smakowity! Aby udał się idealnie, musi poleżeć dobę w lodówce, naszpikowany słoniną, przyprawiony i zawinięty w folię. Słoninę przed pokrojeniem w słupki można włożyć na pół godziny do zamrażarki - gdy stwardnieje, będzie ją łatwiej kroić i szpikować nią mięso. Mięso pieczemy wygodnie w tej samej folii i podajemy pokrojone w plastry, z wybornym Sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY z dodatkiem rodzynek. Pysznie smakuje z ziemniakami puree i buraczkami na ciepło lub sałatką z czerwonej kapusty i jabłek.

Przygotowanie

1535 min
  • Krok 1

    5 min
    Słoninę schłodź i pokrój w słupki.
  • Krok 2

    1440 min
    Mięso naszpikuj słoniną. Dopraw solą i pieprzem. Zawiń w folię aluminiową i wstaw na 24 godz. do lodówki.
  • Krok 3

    70 min
    Po tym czasie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz 60-70 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Upieczone mięso pokrój w cienkie plastry.
  • Krok 5

    10 min
    Sos pieczeniowy przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj rodzynki i polej nim mięso.
  • Krok 6

    5 min
    Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.
Schab w sosie pieczeniowym z rodzynkami

Krok 1 z 6

Słoninę schłodź i pokrój w słupki.

Schab w sosie pieczeniowym z rodzynkami

Krok 2 z 6

Mięso naszpikuj słoniną. Dopraw solą i pieprzem. Zawiń w folię aluminiową i wstaw na 24 godz. do lodówki.

Schab w sosie pieczeniowym z rodzynkami

Krok 3 z 6

Po tym czasie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz 60-70 minut.

Schab w sosie pieczeniowym z rodzynkami

Krok 4 z 6

Upieczone mięso pokrój w cienkie plastry.

Schab w sosie pieczeniowym z rodzynkami

Krok 5 z 6

Składniki: Sos pieczeniowy ciemny WINIARY, Rodzynki

Sos pieczeniowy przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj rodzynki i polej nim mięso.

Schab w sosie pieczeniowym z rodzynkami

Krok 6 z 6

Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Impreza
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    35 min Łatwy
  • Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    1 godz Łatwy
  • Roladki schabowe faszerowane

    Roladki schabowe faszerowane

    1 godz 5 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu