
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sandacz faszerowany w galaretce
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
30 minKrok 6
5 minKrok 7
10 minKrok 8
5 minKrok 9
10 minKrok 10
5 minKrok 11
10 minKrok 12
5 minKrok 13
5 minKrok 14
15 minKrok 15
5 minKrok 16
1 minKrok 1 z 16
Przygotuj bulion warzywny.
Krok 2 z 16
Filet z sandacza zmiel w maszynce.
Krok 3 z 16
Dodaj posiekany koperek, kaszę mannę, bułkę tartą, jajka i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4 z 16
Z tak przygotowanej masy uformuj wałek i owiń folią spożywczą. Zwiąż końce folii. Całość ponakłuwaj wykałaczką, by folia nie popękała podczas gotowania.
Krok 5 z 16
Owiniętą w folię masę rybną włóż do garnka, zalej bulionem i gotuj około 30 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu odstaw do ostygnięcia.
Krok 6 z 16
Następnie wyjmij rybę, a do zimnego wywaru dodaj roztrzepane białko jajka i ocet.
Krok 7 z 16
Podgrzewaj aż do zagotowania, cały czas mieszając.
Krok 8 z 16
Przelej wywar przez sitko wyłożone gazą.
Krok 9 z 16
Rozprowadź żelatynę w kilku łyżeczkach zimnej wody, a następnie dodaj do gorącego wywaru i mieszaj, aż dokładnie się rozpuści. Dopraw do smaku szczyptą cukru. Odstaw, żeby wywar wystygł i zaczął gęstnieć.
Krok 10 z 16
Sandacza odwiń z folii i pokrój w grube plastry.
Krok 11 z 16
Na dno półmiska wlej kilka łyżek zimnego wywaru z żelatyną i poczekaj, aż zastygnie.
Krok 12 z 16
Wsyp część odsączonych warzyw z puszki i ułóż na nich plastry gotowanej ryby.
Krok 13 z 16
Na wierzch dołóż pozostałe warzywa, pokrojone w plastry jajka na twardo i listki koperku.
Krok 14 z 16
Polej częścią galarety i odstaw do lodówki, żeby stężała.
Krok 15 z 16
Po pewnym czasie wlej resztę galarety tak, by pokryła wszystkie składniki.
Krok 16 z 16
Zostaw w lodówce, aż całość dobrze zastygnie.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0