Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sandacz faszerowany w galarecie

Sandacz faszerowany w galarecie

(0)
2 godz 16 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
450  g
Filet z sandacza
3  łyżek
Koperek
2 
Jajko
2  łyżek
Kasza manna
1  łyżka
Bułka tarta
1  łyżeczka
Sól
1.25  l
Woda
2.5  kostek
Bulion warzywny WINIARY
2  łyżek
Ocet winny
1 
Białko
trochę
Cukier
2 
Jajko gotowane na twardo
0.33  puszka
Kukurydza
0.33  puszka
Zielony groszek
1  opakowanie
Żelatyna Winiary
1  pęczek
Koperek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.87 g
Węglowodany
10.11 g
Tłuszcze
4.49 g
Wartość energetyczna
163.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

136 min
  • Krok 1

    5 min
    Przygotuj bulion warzywny.
  • Krok 2

    10 min
    Filet z sandacza zmiel w maszynce.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj posiekany koperek, kaszę mannę, bułkę tartą, jajka i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    10 min
    Z tak przygotowanej masy uformuj wałek i owiń folią spożywczą. Zwiąż końce folii. Całość ponakłuwaj wykałaczką, by folia nie popękała podczas gotowania.
  • Krok 5

    30 min
    Owiniętą w folię masę rybną włóż do garnka, zalej bulionem i gotuj około 30 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 6

    5 min
    Następnie wyjmij rybę, a do zimnego wywaru dodaj roztrzepane białko jajka i ocet.
  • Krok 7

    10 min
    Podgrzewaj aż do zagotowania, cały czas mieszając.
  • Krok 8

    5 min
    Przelej wywar przez sitko wyłożone gazą.
  • Krok 9

    10 min
    Rozprowadź żelatynę w kilku łyżeczkach zimnej wody, a następnie dodaj do gorącego wywaru i mieszaj, aż dokładnie się rozpuści. Dopraw do smaku szczyptą cukru. Odstaw, żeby wywar wystygł i zaczął gęstnieć.
  • Krok 10

    5 min
    Sandacza odwiń z folii i pokrój w grube plastry.
  • Krok 11

    10 min
    Na dno półmiska wlej kilka łyżek zimnego wywaru z żelatyną i poczekaj, aż zastygnie.
  • Krok 12

    5 min
    Wsyp część odsączonych warzyw z puszki i ułóż na nich plastry gotowanej ryby.
  • Krok 13

    5 min
    Na wierzch dołóż pozostałe warzywa, pokrojone w plastry jajka na twardo i listki koperku.
  • Krok 14

    15 min
    Polej częścią galarety i odstaw do lodówki, żeby stężała.
  • Krok 15

    5 min
    Po pewnym czasie wlej resztę galarety tak, by pokryła wszystkie składniki.
  • Krok 16

    1 min
    Zostaw w lodówce, aż całość dobrze zastygnie.
Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 1 z 16

Przygotuj bulion warzywny.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 2 z 16

Filet z sandacza zmiel w maszynce.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 3 z 16

Dodaj posiekany koperek, kaszę mannę, bułkę tartą, jajka i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 4 z 16

Z tak przygotowanej masy uformuj wałek i owiń folią spożywczą. Zwiąż końce folii. Całość ponakłuwaj wykałaczką, by folia nie popękała podczas gotowania.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 5 z 16

Owiniętą w folię masę rybną włóż do garnka, zalej bulionem i gotuj około 30 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu odstaw do ostygnięcia.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 6 z 16

Następnie wyjmij rybę, a do zimnego wywaru dodaj roztrzepane białko jajka i ocet.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 7 z 16

Podgrzewaj aż do zagotowania, cały czas mieszając.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 8 z 16

Przelej wywar przez sitko wyłożone gazą.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 9 z 16

Rozprowadź żelatynę w kilku łyżeczkach zimnej wody, a następnie dodaj do gorącego wywaru i mieszaj, aż dokładnie się rozpuści. Dopraw do smaku szczyptą cukru. Odstaw, żeby wywar wystygł i zaczął gęstnieć.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 10 z 16

Sandacza odwiń z folii i pokrój w grube plastry.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 11 z 16

Na dno półmiska wlej kilka łyżek zimnego wywaru z żelatyną i poczekaj, aż zastygnie.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 12 z 16

Wsyp część odsączonych warzyw z puszki i ułóż na nich plastry gotowanej ryby.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 13 z 16

Na wierzch dołóż pozostałe warzywa, pokrojone w plastry jajka na twardo i listki koperku.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 14 z 16

Polej częścią galarety i odstaw do lodówki, żeby stężała.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 15 z 16

Po pewnym czasie wlej resztę galarety tak, by pokryła wszystkie składniki.

Sandacz faszerowany w galarecie

Krok 16 z 16

Zostaw w lodówce, aż całość dobrze zastygnie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z szynki

    Roladki z szynki

    4 godz 15 min Średni
  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Pieczeń rzymska z jajkiem

    1 godz 26 min Łatwy
  • Świąteczna pieczeń z dziczyzny

    Świąteczna pieczeń z dziczyzny

    4 godz 50 min Trudny
  • Barszcz biały z jajkiem po szkocku

    Barszcz biały z jajkiem po szkocku

    1 godz 37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu