Jestem współautorką bloga burczymiwbrzuchu.pl i ebooka "Projekt surówka". Prowadzę profil na Instagramie @sliwkamarta, na którym dzielę się autorskimi przepisami. Dla marki WINIARY przygotowałam kilka specjalnych przepisów na sałatki i surówki. Prywatnie jestem wielką fanka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY! :-)
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Urządzasz przyjęcie domowe? Myślisz o zrobieniu grilla? A może szukasz alternatywnych przepisów na Wielkanoc? Mam coś pysznego i nowatorskiego, a jest to wielobarwna, pożywna sałatka ziemniaczana z chorizo z majonezem Winiary. Polecam!
Przygotowanie
41 min
Krok 1
30 min
Ziemniaki obierz ze skórki, przekrój na pół i wrzuć do garnka. Dodaj łyżkę soli i zalej wodą do 3/4 wysokości garnka. Zagotuj. Gotuj do miękkości (około 15 minut), ale kontroluj miękkość, żeby ziemniaki nie były tak miękkie, że zaczną się sypać. Odcedź ziemniaki. Delikatnie przekrój każdy, aby uzyskać ćwiartki i odstaw.
Krok 2
7 min
Chorizo pokrój w kostkę. Umieść je na zimnej patelni i zacznij je rozgrzewać razem z patelnią. Smaż około 5 minut na małym ogniu. Chorizo powinno wypuścić tłuszcz.
Krok 3
2 min
Dodaj ziemniaki na patelnię i bardzo delikatnie wymieszaj z chorizo i powstałym tłuszczem. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 4
2 min
Wystudzone ziemniaki dopraw majonezem i ziołami. Delikatnie wymieszaj.
Krok 1
z
4
Ziemniaki obierz ze skórki, przekrój na pół i wrzuć do garnka. Dodaj łyżkę soli i zalej wodą do 3/4 wysokości garnka. Zagotuj. Gotuj do miękkości (około 15 minut), ale kontroluj miękkość, żeby ziemniaki nie były tak miękkie, że zaczną się sypać. Odcedź ziemniaki. Delikatnie przekrój każdy, aby uzyskać ćwiartki i odstaw.
Krok 2
z
4
Chorizo pokrój w kostkę. Umieść je na zimnej patelni i zacznij je rozgrzewać razem z patelnią. Smaż około 5 minut na małym ogniu. Chorizo powinno wypuścić tłuszcz.
Krok 3
z
4
Dodaj ziemniaki na patelnię i bardzo delikatnie wymieszaj z chorizo i powstałym tłuszczem. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 4
z
4
Wystudzone ziemniaki dopraw majonezem i ziołami. Delikatnie wymieszaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1