Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z tuńczykiem i serem feta

0
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

25 porcji
Makaron
2 
Cebula
1 
Papryka czerwona
15 porcji
Zielony groszek
150 g
Ryba, tuńczyk, biały, w puszkach w wodzie, odsączone substancje stałe
10 porcji
Ser feta
1 
Pomidory
0.5 szklanka
Oliwa z oliwek
3 płaskich łyżek
Ocet
0.5 łyżeczka
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
1 Płaska łyżka
Bazylia świeża
0.5 łyżeczka
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

Krok 1
1 min
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Krok 2
5 min
Cebulki obrać. Paprykę oczyścić, umyć. Cebulki i paprykę pokroić, blanszować 2 minuty, odcedzić.
Krok 3
10 min
Groszek wrzucić do wrzątku, gotować 8 - 10 minut. Rybę i ser rozdrobnić. Pomidor umyć, pokroić w cząstki.
Krok 4
5 min
Składniki sałatki połączyć w misce. Wszystkie składniki sosu połączyć, polać sałatkę, wymieszać, po czym odstawić na 20 minut.
Sałatka z tuńczykiem i serem feta

Krok 1 z 4

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.

Sałatka z tuńczykiem i serem feta

Krok 2 z 4

Cebulki obrać. Paprykę oczyścić, umyć. Cebulki i paprykę pokroić, blanszować 2 minuty, odcedzić.

Sałatka z tuńczykiem i serem feta

Krok 3 z 4

Groszek wrzucić do wrzątku, gotować 8 - 10 minut. Rybę i ser rozdrobnić. Pomidor umyć, pokroić w cząstki.

Sałatka z tuńczykiem i serem feta

Krok 4 z 4

Składniki sałatki połączyć w misce. Wszystkie składniki sosu połączyć, polać sałatkę, wymieszać, po czym odstawić na 20 minut.

Niezwykle lekka i delikatna sałatka z tuńczyka i sera feta. To połączenie sprawia, że całe danie charakteryzuje się lekko słonawym posmakiem, który jednak jest niwelowany przez makaron i paprykę. Jedno co się nie zmienia - to zadowolenie na twarzy domowników. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika