Sałatka z serem
25min
Łatwy
3 łyżek
3 łyżek
Jogurt naturalny
1 główka
Sałata strzępiasta zielona
1 główka
Sałata strzępiasta czerwona
1
Ogórek sałatkowy
1
Cebula
1 opakowanie
Ser feta
1 pęczek
Koperek posiekany
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
13.95 g
Węglowodany
15.65 g
Tłuszcze
21.61 g
Wartość energetyczna
302.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Majonez połącz z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Sałaty oczyść i porwij na małe części, ogórek i cebulę pokrój w półplasterki.
Krok 3
5 min
Ser pokrój w grubą kostkę i każdą obtocz w koperku.
Krok 4
5 min
Sałatę z cebulą i ogórkiem połącz z sosem majonezowym. Podawaj udekorowaną kostkami sera feta.
Efektowna i łatwa kompozycja czerwonej i zielonej strzępiastej sałaty z ogórkiem, cebulą i sosem majonezowo-jogurtowym, ozdobiona fetą panierowaną w koperku. To kolorowa i efektowna sałatka, która może być zarówno samodzielnym daniem, jak i doskonałym dodatkiem do obiadu. Do przygotowania sosu majonezowo-jogurtowego wykorzystaj Majonez light WINIARY, a sałatkę możesz także dodatkowo przyprawić Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY.
Komentarze 0