Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą
30min
Łatwy
1 torebka
Ryż
1 puszka
Czerwona fasola konserwowa
20 dag
Szynka Konserwowa
3
Ogórek kiszony
2 łyżek
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
16.2 g
Węglowodany
34.01 g
Tłuszcze
12.3 g
Wartość energetyczna
314.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
5 min
Fasolę wraz z pokrojonymi w kostkę ogórkami osączyć.
Krok 3
5 min
Szynkę pokroić w kostkę.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i przyprawy i dokładnie wymieszać.
Sałatki są najlepszym dowodem na to, że z kilku składników znalezionych w lodówce, można przygotować fantazyjny posiłek. Smak sałatki należy podkreślić odpowiednio dobranymi dodatkami. W tym przepisie polecamy sięgnąć po Przyprawę JARZYNKA WINIARY i Majonez Sałatkowy WINIARY. A może skusisz się na sałatkę z ryżem i czerwoną fasolą?
Komentarze 0