Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Sałatka z pieczonymi gruszkami

Sałatka z pieczonymi gruszkami

(0)
40min
Średni

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Awokado
1  łyżka
Żurawina suszona
1  pęczek
Mix sałat
2 
Gruszki twarde małe
1  łyżeczka
Miód
1  łyżeczka
Sok z cytryny
1  łyżeczka
Oliwa
trochę
Natka pietruszki (opcjonalnie)
trochę
Mięta (opcjonalnie)
trochę
Rukola (opcjonalnie)
trochę
Pieprz czerwony (opcjonalnie)
6  łyżek
Majonez Lekki WINIARY
2  łyżek
Śmietana kwaśna 18%
100  g
Ser pleśniowy
1  łyżka
Sok z cytryny
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.09 g
Węglowodany
27.01 g
Tłuszcze
30.91 g
Wartość energetyczna
402.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Gruszki obierz i pozbądź się gniazd nasiennych. Przekrój na połówki
  • Krok 2

    20 min
    Skrop gruszki miodem, oliwą i sokiem z cytryny. Posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20 min.
  • Krok 3

    5 min
    Po upieczeniu gruszki przestudź. Pokrój w plastry lub kostkę i włóż do miski.
  • Krok 4

    5 min
    Awokado pokrój w kostkę i dodaj do gruszek. Skrop sokiem z cytryny. Dodaj żurawinę i sałaty i całość delikatnie wymieszaj.
  • Krok 5

    5 min
    W osobnym naczyniu przygotuj sos: Majonez zmiksuj z pokruszonym serem pleśniowym. Dodaj ½ ząbka czosnku przeciśnięte przez praskę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Sałatka z pieczonymi gruszkami

Krok 1 z 5

Gruszki obierz i pozbądź się gniazd nasiennych. Przekrój na połówki

Sałatka z pieczonymi gruszkami

Krok 2 z 5

Skrop gruszki miodem, oliwą i sokiem z cytryny. Posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20 min.

Sałatka z pieczonymi gruszkami

Krok 3 z 5

Po upieczeniu gruszki przestudź. Pokrój w plastry lub kostkę i włóż do miski.

Sałatka z pieczonymi gruszkami

Krok 4 z 5

Awokado pokrój w kostkę i dodaj do gruszek. Skrop sokiem z cytryny. Dodaj żurawinę i sałaty i całość delikatnie wymieszaj.

Sałatka z pieczonymi gruszkami

Krok 5 z 5

W osobnym naczyniu przygotuj sos: Majonez zmiksuj z pokruszonym serem pleśniowym. Dodaj ½ ząbka czosnku przeciśnięte przez praskę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Brunch
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Roladki z tortilli z pesto, szynką i serem

    Roladki z tortilli z pesto, szynką i serem

    20 min Łatwy
  • Kanapka z łososiem wędzonym i awokado

    Kanapka z łososiem wędzonym i awokado

    6 min Łatwy
  • Majonez domowej roboty

    Majonez domowej roboty

    25 min Średni
  • Jesienna sałatka a’la huzarska

    Jesienna sałatka a’la huzarska

    12 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu