Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gruszki obierz i pozbądź się gniazd nasiennych. Przekrój na połówki
Krok 2
20 min
Skrop gruszki miodem, oliwą i sokiem z cytryny. Posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20 min.
Krok 3
5 min
Po upieczeniu gruszki przestudź. Pokrój w plastry lub kostkę i włóż do miski.
Krok 4
5 min
Awokado pokrój w kostkę i dodaj do gruszek. Skrop sokiem z cytryny. Dodaj żurawinę i sałaty i całość delikatnie wymieszaj.
Krok 5
5 min
W osobnym naczyniu przygotuj sos:
Majonez zmiksuj z pokruszonym serem pleśniowym. Dodaj ½ ząbka czosnku przeciśnięte przez praskę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 1
z
5
Gruszki obierz i pozbądź się gniazd nasiennych. Przekrój na połówki
Krok 2
z
5
Skrop gruszki miodem, oliwą i sokiem z cytryny. Posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20 min.
Krok 3
z
5
Po upieczeniu gruszki przestudź. Pokrój w plastry lub kostkę i włóż do miski.
Krok 4
z
5
Awokado pokrój w kostkę i dodaj do gruszek. Skrop sokiem z cytryny. Dodaj żurawinę i sałaty i całość delikatnie wymieszaj.
Krok 5
z
5
W osobnym naczyniu przygotuj sos:
Majonez zmiksuj z pokruszonym serem pleśniowym. Dodaj ½ ząbka czosnku przeciśnięte przez praskę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0