Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka z pieczonymi gruszkami
Dodaj do CookBook

Sałatka z pieczonymi gruszkami

(1)
40 min
Średni
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Awokado
1  łyżka
Żurawina suszona
1  pęczek
Mix sałat
2 
Gruszki twarde małe
1  łyżeczka
Miód
1  łyżeczka
Sok z cytryny
1  łyżeczka
Oliwa
trochę
Natka pietruszki (opcjonalnie)
trochę
Mięta (opcjonalnie)
trochę
Rukola (opcjonalnie)
trochę
Pieprz czerwony (opcjonalnie)
6  łyżek
Majonez Lekki WINIARY
2  łyżek
Śmietana kwaśna 18%
100  g
Ser pleśniowy
1  łyżka
Sok z cytryny
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
27 g
Wartość energetyczna
402.4 kcal
Tłuszcze
30.9 g
Białko
8.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Gruszki obierz i pozbądź się gniazd nasiennych. Przekrój na połówki
  • Krok 2

    20 min
    Skrop gruszki miodem, oliwą i sokiem z cytryny. Posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20 min.
  • Krok 3

    5 min
    Po upieczeniu gruszki przestudź. Pokrój w plastry lub kostkę i włóż do miski.
  • Krok 4

    5 min
    Awokado pokrój w kostkę i dodaj do gruszek. Skrop sokiem z cytryny. Dodaj żurawinę i sałaty i całość delikatnie wymieszaj.
  • Krok 5

    5 min
    W osobnym naczyniu przygotuj sos: Majonez zmiksuj z pokruszonym serem pleśniowym. Dodaj ½ ząbka czosnku przeciśnięte przez praskę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Brunch
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z młodych ziemniaków, szparagów i wędzonego łososia

    Sałatka z młodych ziemniaków, szparagów i wędzonego łososia

    46 min Łatwy
  • Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą  - podana w dużych szklankach

    Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą - podana w dużych szklankach

    1 godz 10 min Łatwy
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem, ananasem i kukurydzą

    Sałatka ryżowa z kurczakiem, ananasem i kukurydzą

    55 min Łatwy
  • Letnia sałatka z pomidorów i botwinki z dressingiem WINIARY

    Letnia sałatka z pomidorów i botwinki z dressingiem WINIARY

    16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu