Sałatka z kuskusem i szparagami
47min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.15 g
Węglowodany
34.88 g
Tłuszcze
7.13 g
Wartość energetyczna
243.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Szparagi ugotować w osolonej wodzie do miękkości (ok. 10 min).
Krok 2
5 min
Szparagi pokroić na kawałki.
Krok 3
10 min
Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
3 min
Szparagi i kuskus wymieszać, pozostawić do wystygnięcia.
Krok 5
2 min
Szczypiorek umyć i pokroić.
Krok 6
3 min
Pomidory odsączyć z oleju i pokroić w kawałeczki.
Krok 7
1 min
Pomidory i szczypiorek dodać do kuskusu i szparagów.
Krok 8
1 min
Do sałatki dodać łyżkę oleju z pomidorów.
Krok 9
2 min
Listek mięty pokroić (jeśli świeży) lub pokruszyć (jeśli suszony).
Krok 10
2 min
Sałatkę doprawić sokiem z cytryny.
Krok 11
3 min
Fetę pokroić w kostkę.
Krok 12
3 min
Pestki dyni uprażyć na patelni (uwaga, aby nie spalić!).
Krok 13
2 min
Do sałatki dodać fetę i posypać pestkami dyni. Smacznego!
Lekka, wiosenna sałatka z kuskusem i szparagami. Zapewnia wiele wrażeń smakowych ale i estetycznych. To świetna propozycja na przystawkę na przykład do wieczornego grilla z całą rodziną. Suszone pomidory dodadzą całemu daniu włoskiego sznytu i wzbogacą je wizualnie. Smacznego!
Komentarze 0