Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Coś na ząb, na przekąskę, a także jako samodzielne danie – wystarczy, że przygotujesz chrupiące grzanki z masłem czosnkowym i oliwą. Bardzo kolorowe i pomysłowe danie najlepiej będzie się prezentować w dużych i płaskich miskach lub talerzach. A jeśli masz ochotę urozmaicić pyszną sałatkę, dodaj do niej sezonowe owoce.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Majonez połącz z jogurtem, dopraw szczyptą soli i cukru, wymieszaj.
Krok 2
15 min
Filety z kurczaka pokrój w paseczki, dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i curry. Dodaj olej, wymieszaj. Podsmaż na patelni 8-10 minut, mieszając. Ostudź.
Krok 3
5 min
Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na cząstki.
Krok 4
5 min
Ser pokrój w słupki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
8 min
Słonecznik podsmaż na suchej patelni, mieszając aby się nie spalił ok. 5-8 minut.
Krok 6
5 min
Połącz składniki sałatki (oprócz słonecznika) z sosem majonezowym, wymieszaj.
Krok 7
2 min
Sałatkę przełóż do salaterki, posyp połówkami orzechów. Udekoruj natką pietruszki lub szczypiorkiem. Do sałatki możesz dodać sezonowe owoce: truskawki, maliny.
Krok 1
z
7
Majonez połącz z jogurtem, dopraw szczyptą soli i cukru, wymieszaj.
Krok 2
z
7
Filety z kurczaka pokrój w paseczki, dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i curry. Dodaj olej, wymieszaj. Podsmaż na patelni 8-10 minut, mieszając. Ostudź.
Krok 3
z
7
Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na cząstki.
Krok 4
z
7
Ser pokrój w słupki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
z
7
Słonecznik podsmaż na suchej patelni, mieszając aby się nie spalił ok. 5-8 minut.
Krok 6
z
7
Połącz składniki sałatki (oprócz słonecznika) z sosem majonezowym, wymieszaj.
Krok 7
z
7
Sałatkę przełóż do salaterki, posyp połówkami orzechów. Udekoruj natką pietruszki lub szczypiorkiem. Do sałatki możesz dodać sezonowe owoce: truskawki, maliny.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0