Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do sałatki potrzebować będziesz wyfiletowanych grejpfrutów i pomarańczy. Aby to zrobić zetnij ostrym nożem skórkę z owoców, a następnie wytnij cząstki nożem, tak by nie miały białych błonek. W międzyczasie zbieraj sok wyciskając go z pozostałych błonek.
Paluszki krabowe pokrój na mniejsze kawałki - każdy „paluszek krabowy” podziel na cztery części.
Paluszki zalej 1/3 soku, jaki powstał przy filetowaniu grejpfrutów i pomarańczy.
Ogonki krewetek obierz z pancerzy i zalej kolejną 1/3 soku powstałego przy filetowaniu cytrusów.
Tak przygotowane owoce morza zostaw pod przykryciem w lodówce na całą noc.
Aby przygotować sałatkę, majonez wymieszaj z ketchupem, kilkoma kroplami tabasco oraz pozostałą 1/3 soku z owoców cytrusowych.
Krewetki i paluszki krabowe odcedź z soku owocowego.
W szklanej miseczce ułóż warstwami na przemian: filety z owoców, krewetki i paluszki krabowe. Całość polej sosem majonezowym.