
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z krewetek i paluszków krabowych
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
2 minKrok 4
5 minKrok 5
720 minKrok 6
5 minKrok 7
5 minKrok 8
3 minKrok 1 z 8
Do sałatki potrzebować będziesz wyfiletowanych grejpfrutów i pomarańczy. Aby to zrobić zetnij ostrym nożem skórkę z owoców, a następnie wytnij cząstki nożem, tak by nie miały białych błonek. W międzyczasie zbieraj sok wyciskając go z pozostałych błonek.
Krok 2 z 8
Paluszki krabowe pokrój na mniejsze kawałki - każdy „paluszek krabowy” podziel na cztery części.
Krok 3 z 8
Paluszki zalej 1/3 soku, jaki powstał przy filetowaniu grejpfrutów i pomarańczy.
Krok 4 z 8
Ogonki krewetek obierz z pancerzy i zalej kolejną 1/3 soku powstałego przy filetowaniu cytrusów.
Krok 5 z 8
Tak przygotowane owoce morza zostaw pod przykryciem w lodówce na całą noc.
Krok 6 z 8
Aby przygotować sałatkę, majonez wymieszaj z ketchupem, kilkoma kroplami tabasco oraz pozostałą 1/3 soku z owoców cytrusowych.
Krok 7 z 8
Krewetki i paluszki krabowe odcedź z soku owocowego.
Krok 8 z 8
W szklanej miseczce ułóż warstwami na przemian: filety z owoców, krewetki i paluszki krabowe. Całość polej sosem majonezowym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0