Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z grillowanego bakłażana to propozycja nie tylko na grilla ze znajomymi i rodziną. Przygotujesz ją już w 15 minut, ale niepowtarzalny i prosty pomysł na smakowitą sałatkę jest godny nawet eleganckiego przyjęcia. Sałatka z grillowanym bakłażanem smakuje najlepiej z czarnymi oliwkami, serem feta, posiekaną bazylia i koperkiem, a całość doprawiona jest octem balsamicznym i ziołami. Sałatkę z bakłażanem na grilla najlepiej podawaj z kromeczkami z bagietki lub grzankami, które ułóż na wierzchu sałatki tuż przed podaniem.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Ulubione zioła połącz z zieleniną, olejem i octem balsamicznym. Dopraw pieprzem.
Krok 2
35 min
Bakłażan obierz ze skórki, pokrój w plastry, posól i pozostaw na 30 minut.
Krok 3
10 min
Plastry bakłażana wytrzyj ręcznikiem papierowym i grilluj na tacce aluminiowej do miękkości.
Krok 4
3 min
Ułóż na półmisku, polej przygotowanym sosem.
Krok 5
2 min
Na wierzchu rozłóż kostki sera i oliwki.
Krok 1
z
5
Ulubione zioła połącz z zieleniną, olejem i octem balsamicznym. Dopraw pieprzem.
Krok 2
z
5
Bakłażan obierz ze skórki, pokrój w plastry, posól i pozostaw na 30 minut.
Krok 3
z
5
Plastry bakłażana wytrzyj ręcznikiem papierowym i grilluj na tacce aluminiowej do miękkości.
Krok 4
z
5
Ułóż na półmisku, polej przygotowanym sosem.
Krok 5
z
5
Na wierzchu rozłóż kostki sera i oliwki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0