Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Doskonały dodatek do obiadu, czyli sałatka z buraczków i cukinii startych na tarce i pasteryzowanych w słoikach w octowej zalewie. Dodatek cebuli dodaje sałatce z buraczków i cukinii nieco ostrzejszego posmaku, a olej – płynną konsystencję. Możesz zaplanować większą liczbę słoiczków i tym samym przygotować się na zimę, kiedy sezon na świeże warzywa za nami.
Przygotowanie
125 min
Krok 1
10 min
Cukinie umyć obrać, wydrążyć miąższ, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, nasolić.
Krok 2
35 min
Buraki ugotować obrać i też zetrzeć na tarce.
Krok 3
65 min
Cebulę pokroić, posolić i po godzinie odcisnąć sok. Wszystko razem wymieszać z cukrem octem i oleje, doprawić do samku pieprzem.
Krok 4
15 min
Wkładać do słoików, pasteryzować 15 minut.
Krok 1
z
4
Cukinie umyć obrać, wydrążyć miąższ, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, nasolić.
Krok 2
z
4
Buraki ugotować obrać i też zetrzeć na tarce.
Krok 3
z
4
Cebulę pokroić, posolić i po godzinie odcisnąć sok. Wszystko razem wymieszać z cukrem octem i oleje, doprawić do samku pieprzem.
Krok 4
z
4
Wkładać do słoików, pasteryzować 15 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0