Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz sałatki, która nie tylko dostarczy Ci wartościowych składników, ale również będzie cieszyła optymistyczną kompozycją składników? Może przypadnie Ci do gustu sałatka „na zielono”: sałatka z brukselką, makaronem i konserwowym ogórkiem, polana pysznym zielonym sosem majonezowo-jogurtowym z czosnkiem i szczypiorkiem? Każdą porcję sałatki z brukselki posyp posiekanym szczypiorkiem!
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
Czosnek obierz, posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
Krok 2
3 min
Majonez połącz z czosnkiem, jogurtem i szczypiorkiem.
Krok 3
0 min
Brukselkę i makaron ugotuj oddzielnie w posolonej wodzie, odsącz i ostudź..
Krok 4
3 min
Ogórki pokrój w półplasterki.
Krok 5
2 min
Połącz wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem.
Krok 1
z
5
Czosnek obierz, posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
Krok 2
z
5
Majonez połącz z czosnkiem, jogurtem i szczypiorkiem.
Krok 3
z
5
Brukselkę i makaron ugotuj oddzielnie w posolonej wodzie, odsącz i ostudź..
Krok 4
z
5
Ogórki pokrój w półplasterki.
Krok 5
z
5
Połącz wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1