Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Doskonały pomysł na niebanalną przystawkę – sałatka z bobu, czyli kompozycja bobu, szynki konserwowej i żółtego sera z kaparami, czosnkiem i sosem przyrządzanym na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sałatkę z bobu możesz udekorować świeżą natką pietruszki.
Przygotowanie
43 min
Krok 1
5 min
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
3 min
Majonez połącz ze śmietaną i czosnkiem.
Krok 3
5 min
Bób gotuj w posolonej wodzie 15-20 minut, przelej zimną wodą i obierz ze skórki.
Krok 4
5 min
Szynkę i ser pokrój paseczki.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Sosem majonezowym. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
2 min
Podawaj jako przystawkę.
Krok 1
z
6
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
z
6
Majonez połącz ze śmietaną i czosnkiem.
Krok 3
z
6
Bób gotuj w posolonej wodzie 15-20 minut, przelej zimną wodą i obierz ze skórki.
Krok 4
z
6
Szynkę i ser pokrój paseczki.
Krok 5
z
6
Wszystkie składniki sałatki połącz z Sosem majonezowym. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Podawaj jako przystawkę.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
D
Danuta
Sałatka super, robię latem ze świeżym a zimą z konserwowym bobem. Obie są pyszne.
Winiary
Expert
Danuto, cieszymy się, że Ci smakuje! Trzeba korzystać z sezonu na bób i jeść świeży pełnymi garściami :) Pozdrawiamy!
Komentarze 1