Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Doskonały pomysł na niebanalną przystawkę – sałatka z bobu, czyli kompozycja bobu, szynki konserwowej i żółtego sera z kaparami, czosnkiem i sosem przyrządzanym na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sałatkę z bobu możesz udekorować świeżą natką pietruszki.
Przygotowanie
43 min
Krok 1
5 min
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
3 min
Majonez połącz ze śmietaną i czosnkiem.
Krok 3
5 min
Bób gotuj w posolonej wodzie 15-20 minut, przelej zimną wodą i obierz ze skórki.
Krok 4
5 min
Szynkę i ser pokrój paseczki.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Sosem majonezowym. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
2 min
Podawaj jako przystawkę.
Krok 1
z
6
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
z
6
Majonez połącz ze śmietaną i czosnkiem.
Krok 3
z
6
Bób gotuj w posolonej wodzie 15-20 minut, przelej zimną wodą i obierz ze skórki.
Krok 4
z
6
Szynkę i ser pokrój paseczki.
Krok 5
z
6
Wszystkie składniki sałatki połącz z Sosem majonezowym. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Podawaj jako przystawkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
D
Danuta
Sałatka super, robię latem ze świeżym a zimą z konserwowym bobem. Obie są pyszne.
Winiary
Expert
Danuto, cieszymy się, że Ci smakuje! Trzeba korzystać z sezonu na bób i jeść świeży pełnymi garściami :) Pozdrawiamy!
Komentarze 1