Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałata, ogórek, pomidory i mozzarella w sałatkowej kompozycji z Majonezem Light oraz świeżą bazylią. To doskonały pomysł na śniadanie, ale także jako dodatek do obiadu lub kolacji. A jako przystawka idealnie sprawdzi się z bagietką lub opieczonym chlebem.
Przygotowanie
19 min
Krok 1
5 min
Sałatę oczyść, podziel na cząstki.
Krok 2
10 min
Pomidory, ogórek i ser pokrój w plastry. Dodaj listki bazylii.
Krok 3
3 min
Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem.
Krok 4
1 min
Podawaj jako przystawkę z dodatkiem bagietki, w szklankach lub na talerzykach w liściach sałaty.
Krok 1
z
4
Sałatę oczyść, podziel na cząstki.
Krok 2
z
4
Pomidory, ogórek i ser pokrój w plastry. Dodaj listki bazylii.
Krok 3
z
4
Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem.
Krok 4
z
4
Podawaj jako przystawkę z dodatkiem bagietki, w szklankach lub na talerzykach w liściach sałaty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0