Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z bazylią

0
19min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4  łyżek
200  g
Mozzarella
1  główka
Sałata
2 
Pomidory
trochę
Pieprz czarny
1 
Ogórek
20  liści
Bazylia świeża
trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.78 g
Węglowodany
11.06 g
Tłuszcze
19.72 g
Wartość energetyczna
268.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

19 min
Krok 1
5 min
Sałatę oczyść, podziel na cząstki.
Krok 2
10 min
Pomidory, ogórek i ser pokrój w plastry. Dodaj listki bazylii.
Krok 3
3 min
Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem.
Krok 4
1 min
Podawaj jako przystawkę z dodatkiem bagietki, w szklankach lub na talerzykach w liściach sałaty.
Sałatka z bazylią

Krok 1 z 4

Sałatę oczyść, podziel na cząstki.

Sałatka z bazylią

Krok 2 z 4

Pomidory, ogórek i ser pokrój w plastry. Dodaj listki bazylii.

Sałatka z bazylią

Krok 3 z 4

Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem.

Sałatka z bazylią

Krok 4 z 4

Podawaj jako przystawkę z dodatkiem bagietki, w szklankach lub na talerzykach w liściach sałaty.

Sałata, ogórek, pomidory i mozzarella w sałatkowej kompozycji z Majonezem Light oraz świeżą bazylią. To doskonały pomysł na śniadanie, ale także jako dodatek do obiadu lub kolacji. A jako przystawka idealnie sprawdzi się z bagietką lub opieczonym chlebem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha