Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lekka, świeża i wiosenna propozycja na lunch. Bakłażan jest warzywem, które na dobre już zadomowiło się na naszych stołach. Nasza propozycja na jego wykorzystanie to sałatka, która wzbogacona między innymi o pomidory, jajka na twardo i czosnek, udekoruje talerz i zachęci do bliższego poznania. Ukoronowaniem jest majonez WINIARY, który wzbogaci smak dania.
Przygotowanie
60 min
Krok 1
35 min
Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plastry, oprószyć solą. Po 30 minutach umyć, osuszyć na papierowym ręczniku.
Krok 2
10 min
Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojonego w kostkę bakłażana i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Krok 3
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię i smażyć 1 minutę, wystudzić.
Krok 4
5 min
Dodać odsączony z zalewy groszek i kukurydzę, utarte na grubej tarce obrane jabłko oraz pokrojone w kostkę jajka.
Krok 5
5 min
Przyprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym i cukrem. Zalać majonezem wymieszanym z musztardą i zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać.
Krok 1
z
5
Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plastry, oprószyć solą. Po 30 minutach umyć, osuszyć na papierowym ręczniku.
Krok 2
z
5
Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojonego w kostkę bakłażana i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Krok 3
z
5
Cebulę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię i smażyć 1 minutę, wystudzić.
Krok 4
z
5
Dodać odsączony z zalewy groszek i kukurydzę, utarte na grubej tarce obrane jabłko oraz pokrojone w kostkę jajka.
Krok 5
z
5
Przyprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym i cukrem. Zalać majonezem wymieszanym z musztardą i zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0