Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałatka z bakłażana i kukurydzy

Sałatka z bakłażana i kukurydzy

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 
Bakłażan
trochę
Masło
1 
Cebula
0.5  szklanka
Zielony groszek
0.5  szklanka
Kukurydza Konserwowa
1 
Jabłka
2  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Musztarda
2 
Jajko gotowane na twardo
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.26 g
Węglowodany
20.46 g
Tłuszcze
9.07 g
Wartość energetyczna
179.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lekka, świeża i wiosenna propozycja na lunch. Bakłażan jest warzywem, które na dobre już zadomowiło się na naszych stołach. Nasza propozycja na jego wykorzystanie to sałatka, która wzbogacona między innymi o pomidory, jajka na twardo i czosnek, udekoruje talerz i zachęci do bliższego poznania. Ukoronowaniem jest majonez WINIARY, który wzbogaci smak dania.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    35 min
    Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plastry, oprószyć solą. Po 30 minutach umyć, osuszyć na papierowym ręczniku.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojonego w kostkę bakłażana i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię i smażyć 1 minutę, wystudzić.
  • Krok 4

    5 min
    Dodać odsączony z zalewy groszek i kukurydzę, utarte na grubej tarce obrane jabłko oraz pokrojone w kostkę jajka.
  • Krok 5

    5 min
    Przyprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym i cukrem. Zalać majonezem wymieszanym z musztardą i zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać.
Sałatka z bakłażana i kukurydzy

Krok 1 z 5

Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plastry, oprószyć solą. Po 30 minutach umyć, osuszyć na papierowym ręczniku.

Sałatka z bakłażana i kukurydzy

Krok 2 z 5

Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojonego w kostkę bakłażana i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

Sałatka z bakłażana i kukurydzy

Krok 3 z 5

Cebulę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię i smażyć 1 minutę, wystudzić.

Sałatka z bakłażana i kukurydzy

Krok 4 z 5

Dodać odsączony z zalewy groszek i kukurydzę, utarte na grubej tarce obrane jabłko oraz pokrojone w kostkę jajka.

Sałatka z bakłażana i kukurydzy

Krok 5 z 5

Przyprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym i cukrem. Zalać majonezem wymieszanym z musztardą i zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Jajka
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z pieczarek marynowanych

    Sałatka z pieczarek marynowanych

    27 min Łatwy
  • Sałatka z bakłażana, kabaczka i papryki

    Sałatka z bakłażana, kabaczka i papryki

    55 min Łatwy
  • Kotlety z bakłażana

    Kotlety z bakłażana

    55 min Łatwy
  • Sałatka z pieczarek

    Sałatka z pieczarek

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu