Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka tuńczykowa jest ekspresowa w przygotowaniu, a do tego pełna tego, co dobre – kolorowych warzyw i tuńczyka. Pora, cebulę, paprykę, ogórki i jajka mieszamy z tuńczykiem, musztardą, jogurtem naturalnym i... sałatka tuńczykowa gotowa! Dopraw ją solą i pieprzem, i podawaj z ulubionym pieczywem.
Przygotowanie
37 min
Krok 1
5 min
Pora kroimy w plasterki i możemy blanszować.
Krok 2
10 min
Gotujemy jajka na twardo. Cebule, paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Mieszamy składniki, dodajemy 2 łyżki musztardy i pół małego kubeczka jogurtu naturalnego.
Krok 4
2 min
Doprawiamy pieprzem i solą
Krok 1
z
4
Pora kroimy w plasterki i możemy blanszować.
Krok 2
z
4
Gotujemy jajka na twardo. Cebule, paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Krok 3
z
4
Mieszamy składniki, dodajemy 2 łyżki musztardy i pół małego kubeczka jogurtu naturalnego.
Krok 4
z
4
Doprawiamy pieprzem i solą
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0