Sałatka tuńczykowa
37min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
5 min
Pora kroimy w plasterki i możemy blanszować.
Krok 2
10 min
Gotujemy jajka na twardo. Cebule, paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Mieszamy składniki, dodajemy 2 łyżki musztardy i pół małego kubeczka jogurtu naturalnego.
Krok 4
2 min
Doprawiamy pieprzem i solą
Sałatka tuńczykowa jest ekspresowa w przygotowaniu, a do tego pełna tego, co dobre – kolorowych warzyw i tuńczyka. Pora, cebulę, paprykę, ogórki i jajka mieszamy z tuńczykiem, musztardą, jogurtem naturalnym i... sałatka tuńczykowa gotowa! Dopraw ją solą i pieprzem, i podawaj z ulubionym pieczywem.
Komentarze 0