Sałatka kuskus z warzywami
42min
Łatwy
1 kostka
100 g
Kasza kuskus
1
Papryka czerwona
1
Papryka żółta
1
Cukinia
1
Cebula
1
Pomidory
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 ząbek
Czosnek
2 płaskich łyżek
Pietruszka
1 puszka
Kukurydza
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
17.29 g
Węglowodany
94.6 g
Tłuszcze
13.2 g
Wartość energetyczna
533.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
42 min
Krok 1
10 min
Kaszę przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
10 min
Podsmaż na oleju czerwoną cebulę dodaj papryki i cukinię, duś na wolnym ogniu podlewając wodą. Dodaj na koniec pokruszoną kostkę bulionową - Bulion warzywny WINIARY.
Krok 4
2 min
Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
2 min
Czosnek również pokrój w kosteczkę a kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 6
5 min
Warzywa ciepłe połącz z kuskusem, ostudź. Do zimnej sałatki dodaj pomidora, czosnek i kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 7
1 min
Dodaj natkę pietruszki do dekoracji.
Czy w natłoku codziennych obowiązków znajdziesz zaledwie 25 minut na ugotowanie sycącego i smakowitego obiadu? Tyle potrzeba na przygotowanie naszej sałatki kuskus z warzywami! Do gotowego kuskusu dorzuć duszone papryki i cukinię, doprawione 1 kostką Bulionu warzywnego WINIARY dla intensywniejszego smaku i aromatu. Jeszcze pyszne pomidorki, pachnący czosnek, kukurydza i świeża natka pietruszki… i gotowe!
Komentarze 0