
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka kuskus z warzywami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
2 minKrok 5
2 minKrok 6
5 minKrok 7
1 minKrok 1 z 7
Kaszę przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2 z 7
Warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3 z 7
Podsmaż na oleju czerwoną cebulę dodaj papryki i cukinię, duś na wolnym ogniu podlewając wodą. Dodaj na koniec pokruszoną kostkę bulionową - Bulion warzywny WINIARY.
Krok 4 z 7
Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5 z 7
Czosnek również pokrój w kosteczkę a kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 6 z 7
Warzywa ciepłe połącz z kuskusem, ostudź. Do zimnej sałatki dodaj pomidora, czosnek i kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 7 z 7
Dodaj natkę pietruszki do dekoracji.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0