Sałatka kalafiorowa z papryką i selerem
25min
Łatwy
5 łyżek
1
Kalafior
1 łodyga
Seler naciowy
1
Papryka żółta
1 pęczek
Koperek
0.5 pęczek
Szczypiorek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
1.36 g
Węglowodany
6.87 g
Tłuszcze
13.44 g
Wartość energetyczna
150.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Kalafiora podziel na różyczki, wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj 2-3 minuty, odsącz przelej zimną wodą. Ostudź.
Krok 2
5 min
Seler dokładnie obierz i pokrój na kawałki 1 cm, posól do smaku.
Krok 3
5 min
Paprykę oczyść, umyj i pokrój w kosteczkę.
Krok 4
5 min
Połącz składniki sałatki z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatka kalafiorowa jest idealna na lato - lekka, smaczna i łatwa w przygotowaniu! Najlepiej smakuje po dodaniu Majonezu Delikatnego WINIARY! Twoja rodzina z pewnością ją pokocha i będzie prosiła o dokładkę ;) Do dekoracji możesz użyć świeżej natki pietruszki.
Komentarze 0