Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałata lodowa ze śmietaną to przepis na pyszny dodatek do obiadu. Jest to jedna z najpopularniejszych propozycji, która gości na naszych stolach. Pyszne, kruche liście sałaty lodowej wspaniale komponują się z sosem zrobionym z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz jogurtu naturalnego. Taka sałatka wyśmienicie sprawdza się do wszelkiego rodzaju dań z mięsem.
Przygotowanie
7 min
Krok 1
3 min
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki.
Krok 2
2 min
Śmietankę dokładnie wymieszać z majonezem, doprawić do smaku Jarzynką, pieprzem, odrobiną cukru i soku z cytryny.
Krok 3
2 min
Śmietanką zalać sałatę i delikatnie wymieszać.
Krok 4
1 min
Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 1
z
4
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki.
Krok 2
z
4
Śmietankę dokładnie wymieszać z majonezem, doprawić do smaku Jarzynką, pieprzem, odrobiną cukru i soku z cytryny.
Krok 3
z
4
Śmietanką zalać sałatę i delikatnie wymieszać.
Krok 4
z
4
Podawać jako dodatek do obiadu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0