Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałata lodowa z ogórkiem i marchewką to idealny dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa. Ta warzywno-owocowa kompozycja to bogactwo wartościowych witamin, które wspaniale odżywią Twój organizm. Do głównego dania możesz dodać ulubioną kaszę, bądź ryż. Wykonaj pyszną sałatkę już dzisiaj, smacznego! :)
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Sałatę umyć i pokroić lub porwać na kawałki. Por pokroić w cienkie krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć, ostudzić.
Krok 2
5 min
Jabłko obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jogurt wymieszać z musztardą, połączyć ze składnikami sałatki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 1
z
3
Sałatę umyć i pokroić lub porwać na kawałki. Por pokroić w cienkie krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć, ostudzić.
Krok 2
z
3
Jabłko obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w kostkę.
Krok 3
z
3
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jogurt wymieszać z musztardą, połączyć ze składnikami sałatki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0