Ryż z groszkiem i marchewką
50min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.05 g
Węglowodany
94.01 g
Tłuszcze
6.42 g
Wartość energetyczna
484.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
15 min
Ryż gotujemy z dodatkiem przyprawy jarzynki (gotujemy według przepisu na opakowaniu).
Krok 2
5 min
Marchewkę obieramy i kroimy w równą kostkę.
Krok 3
17 min
Do rondla wlewamy około 2 szklanki wody, dodajemy marchewkę i groszek. Gotujemy 15-17 minut z dodatkiem soli. Następnie odcedzamy.
Krok 4
5 min
Na patelnie nakładamy masło, dodajemy groszek z marchewką i podduszamy 5 minut.
Krok 5
8 min
Następnie dodajemy ryż. Doprawiamy pieprzem, solą i maggi.
Świetny obiad dla całej rodziny na piątek
Komentarze 0