Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż z groszkiem i marchewką należy do klasycznych "smaków dzieciństwa". Możesz zjeść go jako samodzielne, jednogarnkowe danie obiadowe, jako potrawkę z sosem, choć będzie też znakomitym dodatkiem np. do duszonego kurczaka, indyka czy sadzonych jajek. To proste danie, ale daje wiele możliwości. Niech ryż z groszkiem i marchewką zagości na dobre na Twoim stole!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
15 min
Ryż gotujemy z dodatkiem przyprawy Ziarenka Smaku WINIARY (gotujemy według przepisu na opakowaniu).
Krok 2
5 min
Marchewkę obieramy i kroimy w równą kostkę.
Krok 3
17 min
Do rondla wlewamy około 2 szklanki wody, dodajemy marchewkę i groszek. Gotujemy 15-17 minut z dodatkiem soli. Następnie odcedzamy.
Krok 4
5 min
Na patelnie nakładamy masło, dodajemy groszek z marchewką i podduszamy 5 minut.
Krok 5
8 min
Następnie dodajemy ryż. Doprawiamy pieprzem, solą i maggi.
Krok 1
z
5
Ryż gotujemy z dodatkiem przyprawy Ziarenka Smaku WINIARY (gotujemy według przepisu na opakowaniu).
Krok 2
z
5
Marchewkę obieramy i kroimy w równą kostkę.
Krok 3
z
5
Do rondla wlewamy około 2 szklanki wody, dodajemy marchewkę i groszek. Gotujemy 15-17 minut z dodatkiem soli. Następnie odcedzamy.
Krok 4
z
5
Na patelnie nakładamy masło, dodajemy groszek z marchewką i podduszamy 5 minut.
Krok 5
z
5
Następnie dodajemy ryż. Doprawiamy pieprzem, solą i maggi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0