Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami
Dodaj do CookBook

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

(0)
1 godz 11 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
Ciasto Francuskie
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
0.25  szklanka
Cukier
350  ml
Mleko
1  łyżka
Mąka pszenna
1  pęczek
Truskawki
100  g
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.1 g
Wartość energetyczna
340.5 kcal
Tłuszcze
19.8 g
Białko
5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rożki z ciasta francuskiego łączą w sobie kruchy smak przypieczonego ciasta ze słodkim smakiem kremu waniliowego lub czekoladowego. Rożki z ciasta francuskiego przygotujesz bardzo prosto przy pomocy form zrobionych z folii aluminiowej. Waniliowy lub czekoladowy krem przygotuj na bazie Budyniów bez cukru WINIARY.

Przygotowanie

71 min
  • Krok 1

    10 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kwadrat folii aluminiowej złóż trzykrotnie w prostokąt, a następnie zwiń go w rożek. Przygotuj 8-10 takich form.
  • Krok 2

    5 min
    Ciasto francuskie pokrój na wąskie paski (8-10 pasków).
  • Krok 3

    10 min
    Każdy rożek z folii aluminiowej zawiń ostrożnie w ciasto francuskie, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Krok 4

    15 min
    Piecz przez około 15 minut, aż ciasto będzie złociste.
  • Krok 5

    5 min
    0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem waniliowym, cukrem i mąką.
  • Krok 6

    5 min
    Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.
  • Krok 7

    10 min
    Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do całkowitego przestygnięcia.
  • Krok 8

    10 min
    Przełóż krem do małej torebki foliowej albo rękawa, odetnij końcówkę i nakładaj do każdego rożka z ciasta francuskiego porcję kremu. Dla lepszego efektu możesz przygotować także drugi krem – czekoladowy.
  • Krok 9

    1 min
    Wyłóż na talerz, udekoruj ulubionymi owocami.
Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 1 z 9

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kwadrat folii aluminiowej złóż trzykrotnie w prostokąt, a następnie zwiń go w rożek. Przygotuj 8-10 takich form.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 2 z 9

Ciasto francuskie pokrój na wąskie paski (8-10 pasków).

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 3 z 9

Każdy rożek z folii aluminiowej zawiń ostrożnie w ciasto francuskie, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 4 z 9

Piecz przez około 15 minut, aż ciasto będzie złociste.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 5 z 9

0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem waniliowym, cukrem i mąką.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 6 z 9

Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 7 z 9

Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do całkowitego przestygnięcia.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 8 z 9

Przełóż krem do małej torebki foliowej albo rękawa, odetnij końcówkę i nakładaj do każdego rożka z ciasta francuskiego porcję kremu. Dla lepszego efektu możesz przygotować także drugi krem – czekoladowy.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 9 z 9

Wyłóż na talerz, udekoruj ulubionymi owocami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia francuska
  • Lato
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierożki ravioli z mięsem

    Pierożki ravioli z mięsem

    1 godz Łatwy
  • Rożki z kurczakiem i granatem

    Rożki z kurczakiem i granatem

    35 min Łatwy
  • Pierożki wileńskie z ciasta drożdżowego

    Pierożki wileńskie z ciasta drożdżowego

    14 godz 5 min Łatwy
  • Baozi – chińskie pierożki

    Baozi – chińskie pierożki

    46 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu