Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

(0)
1 godz 11 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
Ciasto Francuskie
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
0.25  szklanka
Cukier
350  ml
Mleko
1  łyżka
Mąka pszenna
1  pęczek
Truskawki
100  g
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.04 g
Węglowodany
34.07 g
Tłuszcze
19.77 g
Wartość energetyczna
340.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rożki z ciasta francuskiego łączą w sobie kruchy smak przypieczonego ciasta ze słodkim smakiem kremu waniliowego lub czekoladowego. Rożki z ciasta francuskiego przygotujesz bardzo prosto przy pomocy form zrobionych z folii aluminiowej. Waniliowy lub czekoladowy krem przygotuj na bazie Budyniów bez cukru WINIARY.

Przygotowanie

71 min
  • Krok 1

    10 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kwadrat folii aluminiowej złóż trzykrotnie w prostokąt, a następnie zwiń go w rożek. Przygotuj 8-10 takich form.
  • Krok 2

    5 min
    Ciasto francuskie pokrój na wąskie paski (8-10 pasków).
  • Krok 3

    10 min
    Każdy rożek z folii aluminiowej zawiń ostrożnie w ciasto francuskie, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Krok 4

    15 min
    Piecz przez około 15 minut, aż ciasto będzie złociste.
  • Krok 5

    5 min
    0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem waniliowym, cukrem i mąką.
  • Krok 6

    5 min
    Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.
  • Krok 7

    10 min
    Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do całkowitego przestygnięcia.
  • Krok 8

    10 min
    Przełóż krem do małej torebki foliowej albo rękawa, odetnij końcówkę i nakładaj do każdego rożka z ciasta francuskiego porcję kremu. Dla lepszego efektu możesz przygotować także drugi krem – czekoladowy.
  • Krok 9

    1 min
    Wyłóż na talerz, udekoruj ulubionymi owocami.
Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 1 z 9

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kwadrat folii aluminiowej złóż trzykrotnie w prostokąt, a następnie zwiń go w rożek. Przygotuj 8-10 takich form.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 2 z 9

Ciasto francuskie pokrój na wąskie paski (8-10 pasków).

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 3 z 9

Każdy rożek z folii aluminiowej zawiń ostrożnie w ciasto francuskie, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 4 z 9

Piecz przez około 15 minut, aż ciasto będzie złociste.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 5 z 9

0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem waniliowym, cukrem i mąką.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 6 z 9

Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 7 z 9

Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do całkowitego przestygnięcia.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 8 z 9

Przełóż krem do małej torebki foliowej albo rękawa, odetnij końcówkę i nakładaj do każdego rożka z ciasta francuskiego porcję kremu. Dla lepszego efektu możesz przygotować także drugi krem – czekoladowy.

Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami

Krok 9 z 9

Wyłóż na talerz, udekoruj ulubionymi owocami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia francuska
  • Lato
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta z kremem budyniowym i mango

    Tarta z kremem budyniowym i mango

    1 godz 23 min Łatwy
  • Napoleonka

    Napoleonka

    3 godz 15 min Średni
  • Karpatka

    Karpatka

    11 godz 57 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu