Rożki z ciasta francuskiego z kremem i owocami
71min
Łatwy
1 paczka
Ciasto Francuskie
1 opakowanie
0.25 szklanka
Cukier
350 ml
Mleko
1 łyżka
Mąka pszenna
1 pęczek
Truskawki
100 g
Masło
.
Wartości odżywcze
Białko
10.94 g
Węglowodany
66.86 g
Tłuszcze
60.18 g
Wartość energetyczna
883.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
71 min
Krok 1
10 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kwadrat folii aluminiowej złóż trzykrotnie w prostokąt, a następnie zwiń go w rożek. Przygotuj 8-10 takich form.
Krok 2
5 min
Ciasto francuskie pokrój na wąskie paski (8-10 pasków).
Krok 3
10 min
Każdy rożek z folii aluminiowej zawiń ostrożnie w ciasto francuskie, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4
15 min
Piecz przez około 15 minut, aż ciasto będzie złociste.
Krok 5
5 min
0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem waniliowym, cukrem i mąką.
Krok 6
5 min
Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.
Krok 7
10 min
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do całkowitego przestygnięcia.
Krok 8
10 min
Przełóż krem do małej torebki foliowej albo rękawa, odetnij końcówkę i nakładaj do każdego rożka z ciasta francuskiego porcję kremu. Dla lepszego efektu możesz przygotować także drugi krem – czekoladowy.
Krok 9
1 min
Wyłóż na talerz, udekoruj ulubionymi owocami.
Rożki z ciasta francuskiego łączą w sobie kruchy smak przypieczonego ciasta ze słodkim smakiem kremu waniliowego lub czekoladowego. Rożki z ciasta francuskiego przygotujesz bardzo prosto przy pomocy form zrobionych z folii aluminiowej. Waniliowy lub czekoladowy krem przygotuj na bazie Budyniów bez cukru WINIARY.
Komentarze 0