
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

California sushi z surimi i twarożkiem
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
8 minKrok 2
25 minKrok 3
5 minKrok 4
20 minKrok 5
2 min
Krok 1 z 5
Ryż dokładnie wypłucz w zimnej wodzie i odsącz.

Krok 2 z 5
Wsyp ryż do garnka i dodaj 3 szkl. wody. Całość zagotuj, zminimalizuj moc i przykryj garnek. Gotuj całość na małej mocy ok 15 min. Po tym czasie garnek odstaw na kolejne 10 min. bez odkrywania.

Krok 3 z 5
Kiedy ryż się ugotuje, jeszcze gorący, przełóż do miski i pozwól lekko przestygnąć. W osobnym naczyniu wymieszaj sól, cukier oraz ocet ryżowy. Powstałą mieszaniną polej ryż i delikatnie wymieszaj.

Krok 4 z 5
Awokado obierz i pokrój w paski. Nori – wodorosty przekrój na pół. Na szorstkiej stronie ułóż zwilżonymi dłońmi ok 0,5cm warstwę ryżu. Przekręć na drugą stronę – wodorosetem do góry. Nori posmaruj odrobiną wasabi oraz łyżką twarożku. Ułóż paluszek krabowy oraz awokado. Całość zwiń w ciasną roladkę a następnie pokrój na 6 lub 8 kawałków.

Krok 5 z 5
Sushi podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym i wasabi. Całość możesz posypać koperkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0