Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Róże z ciasta francuskiego to propozycja na pyszny i szybki w przygotowaniu deser. Wystarczy, że masz ciasto francuskie i owoce (mogą być kaki lub dowolne inne, z których można wykroić cienkie plasterki), a deser zrobi się praktycznie sam. Zapieczone ciasto francuskie z owocami wyśmienicie smakuje posypane Cukrem wanilinowym WINIARY.
Przygotowanie
31 min
Krok 1
5 min
Ciasto wyjąć z papieru, pokroić na 2 cm paski (11-12 pasków).
Krok 2
5 min
Owoce kaki umyć, przekroić w poprzek na pół i pokroić w cienkie pół krążki.
Krok 3
5 min
Następnie ułożyć na paski ciasta i zwijać. Zwinąć na kształt róży.
Krok 4
1 min
Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce.
Krok 5
15 min
Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-18 minut. Upieczone oprószyć cukrem waniliowym.
Krok 1
z
5
Ciasto wyjąć z papieru, pokroić na 2 cm paski (11-12 pasków).
Krok 2
z
5
Owoce kaki umyć, przekroić w poprzek na pół i pokroić w cienkie pół krążki.
Krok 3
z
5
Następnie ułożyć na paski ciasta i zwijać. Zwinąć na kształt róży.
Krok 4
z
5
Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce.
Krok 5
z
5
Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-18 minut. Upieczone oprószyć cukrem waniliowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0