Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Róże z ciasta francuskiego

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Cukier wanilinowy WINIARY
1 paczka
Ciasto francuskie
1 dag
Kaki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.53 g
Węglowodany
10.38 g
Tłuszcze
7.94 g
Wartość energetyczna
120.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
5 min
Ciasto wyjąć z papieru, pokroić na 2 cm paski (11-12 pasków).
Krok 2
5 min
Owoce kaki umyć, przekroić w poprzek na pół i pokroić w cienkie pół krążki.
Krok 3
5 min
Następnie ułożyć na paski ciasta i zwijać. Zwinąć na kształt róży.
Krok 4
1 min
Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce.
Krok 5
15 min
Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-18 minut. Upieczone oprószyć cukrem waniliowym.
Róże z ciasta francuskiego

Krok 1 z 5

Ciasto wyjąć z papieru, pokroić na 2 cm paski (11-12 pasków).

Róże z ciasta francuskiego

Krok 2 z 5

Owoce kaki umyć, przekroić w poprzek na pół i pokroić w cienkie pół krążki.

Róże z ciasta francuskiego

Krok 3 z 5

Następnie ułożyć na paski ciasta i zwijać. Zwinąć na kształt róży.

Róże z ciasta francuskiego

Krok 4 z 5

Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce.

Róże z ciasta francuskiego

Krok 5 z 5

Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-18 minut. Upieczone oprószyć cukrem waniliowym.

Róże z ciasta francuskiego to propozycja na pyszny i szybki w przygotowaniu deser. Wystarczy, że masz ciasto francuskie i owoce (mogą być kaki lub dowolne inne, z których można wykroić cienkie plasterki), a deser zrobi się praktycznie sam. Zapieczone ciasto francuskie z owocami wyśmienicie smakuje posypane Cukrem wanilinowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika