Róże do tortu i inne ozdoby
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
16.22 g
Węglowodany
354.19 g
Tłuszcze
83.89 g
Wartość energetyczna
2169.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę.
Krok 2
5 min
Barwniki dodajemy w dowolnym etapie. Zamiast barwników użyłam galaretki w proszku. Po prostu dosypałam jej tyle by kolor masy był odpowiedni. Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób.
Krok 3
10 min
Oderwać kawałek masy, zrobić z niej wałek, następnie rozpłaszczyć go ,by był cieniutki ale nie za bardzo,by nie rozpadał się przy formowaniu róży. Tak zrobione ozdoby pozostawiamy do wyschnięcia.
O apetyczności potrawy decyduje wiele czynników. Wśród nich ogromne znaczenie mają wszelkie ozdoby widoczne na wypiekach. Zwłaszcza jadalne dodatki cieszą się dużym zainteresowaniem ze strony zainteresowanych. Ozdoby możesz stworzyć w rożnych wzorach i kolorach, dzięki czemu będą pasować do każdego rodzaju ciasta i kremu. Zobacz, jak w łatwy sposób wykonać róże do tortu, które zrobią furorę na urodzinowej imprezie!
Komentarze 0