Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Róże do tortu i inne ozdoby

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100 g
Margaryna
0.5 szklanka
Woda
12 dag
Mąka pszenna
25 dag
Cukier puder
3 
Barwnik spożywczy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
104.76 g
Wartość energetyczna
2169.2 kcal
Białko
16.22 g
Tłuszcze
333.32 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
15 min
Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę.
Krok 2
5 min
Barwniki dodajemy w dowolnym etapie. Zamiast barwników użyłam galaretki w proszku. Po prostu dosypałam jej tyle by kolor masy był odpowiedni. Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób.
Krok 3
10 min
Oderwać kawałek masy, zrobić z niej wałek, następnie rozpłaszczyć go ,by był cieniutki ale nie za bardzo,by nie rozpadał się przy formowaniu róży. Tak zrobione ozdoby pozostawiamy do wyschnięcia.
Róże do tortu i inne ozdoby

Krok 1 z 3

Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę.

Róże do tortu i inne ozdoby

Krok 2 z 3

Barwniki dodajemy w dowolnym etapie. Zamiast barwników użyłam galaretki w proszku. Po prostu dosypałam jej tyle by kolor masy był odpowiedni. Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób.

Róże do tortu i inne ozdoby

Krok 3 z 3

Oderwać kawałek masy, zrobić z niej wałek, następnie rozpłaszczyć go ,by był cieniutki ale nie za bardzo,by nie rozpadał się przy formowaniu róży. Tak zrobione ozdoby pozostawiamy do wyschnięcia.

O apetyczności potrawy decyduje wiele czynników. Wśród nich ogromne znaczenie mają wszelkie ozdoby widoczne na wypiekach. Zwłaszcza jadalne dodatki cieszą się dużym zainteresowaniem ze strony zainteresowanych. Ozdoby możesz stworzyć w rożnych wzorach i kolorach, dzięki czemu będą pasować do każdego rodzaju ciasta i kremu. Zobacz, jak w łatwy sposób wykonać róże do tortu, które zrobią furorę na urodzinowej imprezie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika