Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki schabowe z kurkami

0
1 godz
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest paulinapj
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  paczka
Sos grzybowy WINIARY
25  dag
Kurki
3  łyżek
Śmietana
1 
Jajko
4  plastrów
Schab
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.65 g
Węglowodany
5.3 g
Tłuszcze
7.41 g
Wartość energetyczna
162.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
5 min
Schabowe lekko rozbić, oprószyć solą tymiankiem i pieprzem.
Krok 2
20 min
Kurki podsmażyć na maśle, gdy się usmażą dodać śmietanę i wymieszać.
Krok 3
5 min
Jajka roztrzepać w talerzu i wlać do kurek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć, aby jajka się ścięły.
Krok 4
10 min
Farsz z jajek i kurek wyłożyć na schabowe i zrolować je.
Krok 5
15 min
Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony.
Krok 6
5 min
So przygotować według przepisu na opakowaniu. Polać roladki.
Roladki schabowe z kurkami

Krok 1 z 6

Schabowe lekko rozbić, oprószyć solą tymiankiem i pieprzem.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 2 z 6

Kurki podsmażyć na maśle, gdy się usmażą dodać śmietanę i wymieszać.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 3 z 6

Jajka roztrzepać w talerzu i wlać do kurek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć, aby jajka się ścięły.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 4 z 6

Farsz z jajek i kurek wyłożyć na schabowe i zrolować je.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 5 z 6

Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 6 z 6

So przygotować według przepisu na opakowaniu. Polać roladki.

Małe roladki schabowe z kurkami i sosem grzybowym WINIARY, zawojują Wasze stoły. To danie świetnie sprawdzi się nie tylko podczas rodzinnego obiadu, ale też w przypadku większych przyjęć. Jego jedzenie jest bardzo wygodne, a roladki nie rozpadają się, dzięki czemu nie musimy martwić się o wybrudzony obrus. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
17.6g / 44%
Węglowodany
5.3g / 13%
Tłuszcze
7.4g / 43%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika