Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki schabowe z kurkami

0
60min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos grzybowy WINIARY
25 dag
Kurki
3 łyżek
Śmietana
1 
Jajko
4 plastrów
Schab
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.65 g
Węglowodany
5.3 g
Tłuszcze
7.41 g
Wartość energetyczna
162.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
5 min
Schabowe lekko rozbić, oprószyć solą tymiankiem i pieprzem.
Krok 2
20 min
Kurki podsmażyć na maśle, gdy się usmażą dodać śmietanę i wymieszać.
Krok 3
5 min
Jajka roztrzepać w talerzu i wlać do kurek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć, aby jajka się ścięły.
Krok 4
10 min
Farsz z jajek i kurek wyłożyć na schabowe i zrolować je.
Krok 5
15 min
Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony.
Krok 6
5 min
So przygotować według przepisu na opakowaniu. Polać roladki.
Roladki schabowe z kurkami

Krok 1 z 6

Schabowe lekko rozbić, oprószyć solą tymiankiem i pieprzem.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 2 z 6

Kurki podsmażyć na maśle, gdy się usmażą dodać śmietanę i wymieszać.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 3 z 6

Jajka roztrzepać w talerzu i wlać do kurek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć, aby jajka się ścięły.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 4 z 6

Farsz z jajek i kurek wyłożyć na schabowe i zrolować je.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 5 z 6

Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony.

Roladki schabowe z kurkami

Krok 6 z 6

So przygotować według przepisu na opakowaniu. Polać roladki.

Małe roladki schabowe z kurkami i sosem grzybowym WINIARY, zawojują Wasze stoły. To danie świetnie sprawdzi się nie tylko podczas rodzinnego obiadu, ale też w przypadku większych przyjęć. Jego jedzenie jest bardzo wygodne, a roladki nie rozpadają się, dzięki czemu nie musimy martwić się o wybrudzony obrus. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
17.6g / 44%
Węglowodany
5.3g / 13%
Tłuszcze
7.4g / 43%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika