Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada wiśniowa

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

7 
Jajko
7 łyżek
Cukier
7 łyżek
Mąka
1 szklanka
Śmietana 30%
1 szklanka
Wiśnie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
116.77 kcal
Węglowodany
10.49 g
Białko
3.82 g
Tłuszcze
6.85 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Rozbij jajka, oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywno, dodaj do nich cukier i żółtka.
Krok 2
3 min
Połącz delikatnie masę jajeczną z mąką i Proszkiem do pieczenia WINIARY.
Krok 3
1 min
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
Krok 4
2 min
Przełóż ciasto na dużą blachę wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia.
Krok 5
20 min
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20 minut.
Krok 6
3 min
Zsuń ciasto z blachy razem z papierem. Zwiń je w roladę i ostudź.
Krok 7
5 min
Rozpuść Galaretkę o smaku wiśniowym WINIARY w szklance gorącej wody. Ostudź ją.
Krok 8
5 min
Ubij śmietanę na sztywno, dodaj do niej gęstniejącą galaretkę i wiśnie.
Krok 9
5 min
Delikatnie rozwiń roladę i zdejmując papier z ciasta, posmaruj ją masą. Powtórnie zawiń roladę. Pozostaw do zastygnięcia.
Krok 10
1 min
Podawaj roladę udekorowaną bitą śmietaną i wiśniami.
Rolada wiśniowa

Krok 1 z 10

Rozbij jajka, oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywno, dodaj do nich cukier i żółtka.

Rolada wiśniowa

Krok 2 z 10

Połącz delikatnie masę jajeczną z mąką i Proszkiem do pieczenia WINIARY.

Rolada wiśniowa

Krok 3 z 10

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

Rolada wiśniowa

Krok 4 z 10

Przełóż ciasto na dużą blachę wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia.

Rolada wiśniowa

Krok 5 z 10

Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20 minut.

Rolada wiśniowa

Krok 6 z 10

Zsuń ciasto z blachy razem z papierem. Zwiń je w roladę i ostudź.

Rolada wiśniowa

Krok 7 z 10

Rozpuść Galaretkę o smaku wiśniowym WINIARY w szklance gorącej wody. Ostudź ją.

Rolada wiśniowa

Krok 8 z 10

Ubij śmietanę na sztywno, dodaj do niej gęstniejącą galaretkę i wiśnie.

Rolada wiśniowa

Krok 9 z 10

Delikatnie rozwiń roladę i zdejmując papier z ciasta, posmaruj ją masą. Powtórnie zawiń roladę. Pozostaw do zastygnięcia.

Rolada wiśniowa

Krok 10 z 10

Podawaj roladę udekorowaną bitą śmietaną i wiśniami.

Lekkość, słodycz i orzeźwienie: rolada z biszkoptowego ciasta z masą śmietanową, wiśniową Galaretką oraz świeżymi owocami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika