Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 ml
Śmietana 12%
1 paczka
Ravioli z mięsem
0.5 
Brokuł
50 g
Ser cheddar
1 łyżka
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
16.11 g
Węglowodany
54.59 g
Tłuszcze
21.04 g
Wartość energetyczna
474.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
5 min
Ravioli ugotuj w posolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Brokuł podziel na różyczki i blanszuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 2 minuty, a następnie odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 3
5 min
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem i przełóż odsączone pierożki i brokuły.
Krok 4
5 min
Zawartość opakowania Sosu cztery sery Italia WINIARY dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty często mieszając. Następnie odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
3 min
Całość posyp serem (jeżeli ser jest w kawałku, zetrzyj go na tarce).
Krok 6
20 min
Piekarnik rozgrzej do 200 st. C, wstaw naczynie do piekarnika i piecz 15-20 minut.
Krok 7
1 min
Podaj zaraz po przygotowaniu.
Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 1 z 7

Ravioli ugotuj w posolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 2 z 7

Brokuł podziel na różyczki i blanszuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 2 minuty, a następnie odsącz i przelej zimną wodą.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 3 z 7

Naczynie do zapiekania posmaruj olejem i przełóż odsączone pierożki i brokuły.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 4 z 7

Zawartość opakowania Sosu cztery sery Italia WINIARY dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty często mieszając. Następnie odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 5 z 7

Całość posyp serem (jeżeli ser jest w kawałku, zetrzyj go na tarce).

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 6 z 7

Piekarnik rozgrzej do 200 st. C, wstaw naczynie do piekarnika i piecz 15-20 minut.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 7 z 7

Podaj zaraz po przygotowaniu.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika