Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ravioli z mięsem i sosem serowym
Dodaj do CookBook

Ravioli z mięsem i sosem serowym

(0)
44 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Sos 4 sery Italia
50  ml
Śmietana 12%
1  opakowanie
Ravioli z mięsem
0.5 
Brokuł
50  g
Ser cheddar
1  łyżka
Olej
trochę
Sól
trochę
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
54.6 g
Wartość energetyczna
520.5 kcal
Tłuszcze
23.5 g
Białko
18.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Na szybki obiad doskonale sprawdzą się gotowe pierożki ravioli z mięsem, zapieczone z serem i blanszowanymi brokułami pod Sosem cztery sery Italia WINIARY. Zapiekankę posypujemy startym na tarce cheddarem (możemy go zastąpić innym ostrym, lekko kwaskowatym żółtym serem), który pod wpływem temperatury zmieni się miękko-chrupką skórkę. Tak przyrządzone pierożki świetnie smakują z sałatką z pomidorów.

Przygotowanie

44 min
  • Krok 1

    5 min
    Ravioli ugotuj w posolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.
  • Krok 2

    5 min
    Brokuł podziel na różyczki i blanszuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 2 minuty, a następnie odsącz i przelej zimną wodą.
  • Krok 3

    5 min
    Naczynie do zapiekania posmaruj olejem i przełóż odsączone pierożki i brokuły.
  • Krok 4

    5 min
    Zawartość opakowania Sosu cztery sery Italia WINIARY dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty często mieszając. Następnie odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    3 min
    Całość posyp serem (jeżeli ser jest w kawałku, zetrzyj go na tarce).
  • Krok 6

    20 min
    Piekarnik rozgrzej do 200 st. C, wstaw naczynie do piekarnika i piecz 15-20 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Podaj zaraz po przygotowaniu.
Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 1 z 7

Ravioli ugotuj w posolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 2 z 7

Brokuł podziel na różyczki i blanszuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 2 minuty, a następnie odsącz i przelej zimną wodą.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 3 z 7

Naczynie do zapiekania posmaruj olejem i przełóż odsączone pierożki i brokuły.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 4 z 7

Zawartość opakowania Sosu cztery sery Italia WINIARY dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty często mieszając. Następnie odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 5 z 7

Całość posyp serem (jeżeli ser jest w kawałku, zetrzyj go na tarce).

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 6 z 7

Piekarnik rozgrzej do 200 st. C, wstaw naczynie do piekarnika i piecz 15-20 minut.

Ravioli z mięsem i sosem serowym

Krok 7 z 7

Podaj zaraz po przygotowaniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ravioli z prawdziwkami

    Ravioli z prawdziwkami

    1 godz 45 min Średni
  • Pierożki ravioli z mięsem

    Pierożki ravioli z mięsem

    1 godz Łatwy
  • Ravioli ze szpinakiem

    Ravioli ze szpinakiem

    58 min Średni
  • Zupa serowa z grzybowym ravioli

    Zupa serowa z grzybowym ravioli

    17 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu