Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rafaello bez pieczenia
Dodaj do CookBook

Rafaello bez pieczenia

(5)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest walczak72
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  szklanek
Mleko
3  płaskich łyżek
Mąka pszenna
3  łyżek
Mąka ziemniaczana
3 
Żółtko
3  łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
1  szklanka
Cukier
2  szklanek
Wiórki kokosowe
250  g
Margaryna
24 
Krakersy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.2 g
Wartość energetyczna
130.4 kcal
Tłuszcze
6.9 g
Białko
2.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na szybki i smaczny deser bez pieczenia? W takim razie mamy dla Ciebie idealny przepis! Rafaello bez pieczenia to przysmak dla tych, którzy szukają prostego sposobu na smaczny deser. Sprawdź nasz przepis na rafaello bez pieczenia!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    10 min
    Pół szklanki mleka zmiksować z żółtkami, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.
  • Krok 2

    10 min
    Masę cały czas mieszamy, żeby nie przypalić. Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.
  • Krok 3

    5 min
    Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować. Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać. Krem podzielić na trzy części.
  • Krok 4

    5 min
    Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów.
  • Krok 5

    10 min
    Rozsmarować pierwszą część kremu, na nią wyłożyć drugą warstwę krakersów, potem - drugą część kremu i znów krakersy. Na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.
  • Krok 6

    5 min
    Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.
  • Krok 7

    5 min
    Ciasto odłożyć w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy krakersy zmiękną.
Rafaello bez pieczenia

Krok 1 z 7

Pół szklanki mleka zmiksować z żółtkami, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.

Rafaello bez pieczenia

Krok 2 z 7

Masę cały czas mieszamy, żeby nie przypalić. Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.

Rafaello bez pieczenia

Krok 3 z 7

Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować. Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać. Krem podzielić na trzy części.

Rafaello bez pieczenia

Krok 4 z 7

Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów.

Rafaello bez pieczenia

Krok 5 z 7

Rozsmarować pierwszą część kremu, na nią wyłożyć drugą warstwę krakersów, potem - drugą część kremu i znów krakersy. Na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.

Rafaello bez pieczenia

Krok 6 z 7

Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.

Rafaello bez pieczenia

Krok 7 z 7

Ciasto odłożyć w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy krakersy zmiękną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rafaello kulki z kaszy manny

    Rafaello kulki z kaszy manny

    1 godz 40 min Łatwy
  • Kulki Rafaello

    Kulki Rafaello

    2 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto rafaello na biszkopcie

    Ciasto rafaello na biszkopcie

    3 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu