Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rafaello bez pieczenia

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
24 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 szklanek
Mleko
3 płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
3 płaskich łyżek
Mąka ziemniaczana
3 
Żółtko
3 łyżeczek
1 szklanka
Cukier
2 szklanek
Wiórki kokosowe
25 porcji
Margaryna
24 
Krakersy, ser, zwykłe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
10 min
W pół szklance mleka zmiksować żółtka,mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.
Krok 2
10 min
Masę cały czas mieszamy żeby nie przypalić.Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.
Krok 3
5 min
Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować.Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać.Krem podzielić na trzy części.
Krok 4
5 min
Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć warstwę krakersów.
Krok 5
10 min
Rozsmarować pierwszą część kremu,drugą warstwę krakersów,drugą część kremu,krakersy i na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.
Krok 6
5 min
Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.
Krok 7
5 min
Ciasto odłożyć w chłodne miejsce.Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy krakersy zmiękną.
Rafaello bez pieczenia

Krok 1 z 7

W pół szklance mleka zmiksować żółtka,mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.

Rafaello bez pieczenia

Krok 2 z 7

Masę cały czas mieszamy żeby nie przypalić.Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.

Rafaello bez pieczenia

Krok 3 z 7

Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować.Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać.Krem podzielić na trzy części.

Rafaello bez pieczenia

Krok 4 z 7

Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć warstwę krakersów.

Rafaello bez pieczenia

Krok 5 z 7

Rozsmarować pierwszą część kremu,drugą warstwę krakersów,drugą część kremu,krakersy i na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.

Rafaello bez pieczenia

Krok 6 z 7

Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.

Rafaello bez pieczenia

Krok 7 z 7

Ciasto odłożyć w chłodne miejsce.Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy krakersy zmiękną.

Masz ochotę na szybki i smaczny deser bez pieczenia? W takim razie mamy dla Ciebie idealny przepis! Rafaello bez pieczenia to przysmak dla tych, którzy szukają prostego sposobu na smaczny deser. Sprawdź nasz przepis na rafaello bez pieczenia!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika