Rafaello bez pieczenia
60min
Łatwy
3 szklanek
Mleko
3 płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
3 płaskich łyżek
Mąka ziemniaczana
3
Żółtko
3 łyżeczek
1 szklanka
Cukier
2 szklanek
Wiórki kokosowe
25 porcji
Margaryna
24
Krakersy, ser, zwykłe
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
10 min
W pół szklance mleka zmiksować żółtka,mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.
Krok 2
10 min
Masę cały czas mieszamy żeby nie przypalić.Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.
Krok 3
5 min
Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować.Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać.Krem podzielić na trzy części.
Krok 4
5 min
Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć warstwę krakersów.
Krok 5
10 min
Rozsmarować pierwszą część kremu,drugą warstwę krakersów,drugą część kremu,krakersy i na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.
Krok 6
5 min
Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.
Krok 7
5 min
Ciasto odłożyć w chłodne miejsce.Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy krakersy zmiękną.
Masz ochotę na szybki i smaczny deser bez pieczenia? W takim razie mamy dla Ciebie idealny przepis! Rafaello bez pieczenia to przysmak dla tych, którzy szukają prostego sposobu na smaczny deser. Sprawdź nasz przepis na rafaello bez pieczenia!
Komentarze 0