Rafaello bez pieczenia

(2)
1 godz
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest walczak72

Składniki

-
24 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  szklanek
Mleko
3  płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
3  łyżek
Mąka ziemniaczana
3 
Żółtko
3  łyżeczek
1  szklanka
Cukier
2  szklanek
Wiórki kokosowe
250  g
Margaryna
24 
Krakersy, ser, zwykłe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.07 g
Węglowodany
16.15 g
Tłuszcze
6.91 g
Wartość energetyczna
130.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na szybki i smaczny deser bez pieczenia? W takim razie mamy dla Ciebie idealny przepis! Rafaello bez pieczenia to przysmak dla tych, którzy szukają prostego sposobu na smaczny deser. Sprawdź nasz przepis na rafaello bez pieczenia!
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
10 min
Pół szklanki mleka zmiksować z żółtkami, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.
Krok 2
10 min
Masę cały czas mieszamy, żeby nie przypalić. Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.
Krok 3
5 min
Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować. Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać. Krem podzielić na trzy części.
Krok 4
5 min
Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów.
Krok 5
10 min
Rozsmarować pierwszą część kremu, na nią wyłożyć drugą warstwę krakersów, potem - drugą część kremu i znów krakersy. Na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.
Krok 6
5 min
Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.
Krok 7
5 min
Ciasto odłożyć w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy krakersy zmiękną.
Rafaello bez pieczenia

Krok 1 z 7

Pół szklanki mleka zmiksować z żółtkami, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.

Rafaello bez pieczenia

Krok 2 z 7

Masę cały czas mieszamy, żeby nie przypalić. Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.

Rafaello bez pieczenia

Krok 3 z 7

Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować. Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać. Krem podzielić na trzy części.

Rafaello bez pieczenia

Krok 4 z 7

Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów.

Rafaello bez pieczenia

Krok 5 z 7

Rozsmarować pierwszą część kremu, na nią wyłożyć drugą warstwę krakersów, potem - drugą część kremu i znów krakersy. Na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.

Rafaello bez pieczenia

Krok 6 z 7

Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.

Rafaello bez pieczenia

Krok 7 z 7

Ciasto odłożyć w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy krakersy zmiękną.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika